E11M kampioen!! [+foto]

Een slechte generale repetitie bij DSS E12M op maandagavond werd gevolgd door een spetterende uitvoering van de topmeiden van de E11M.
Na het najaarskampioenschap in de meidencompetitie is er nu het kampioenschap bij de jongens.

Die generale was zoals gezegd niet best. DSS streed voor de laatste kans en deed dat met overgave, inzet en uitstekend voetbal. Hierbij werden ze royaal geholpen door onze meiden, die hun collega-dames bewonderend gadesloegen en vooral niet ingrepen.

In de eerste helft haalden alleen Jessica en Lune een goed niveau en natuurlijk ons dappere keepertje. Die arme Danae zag de ene na de andere tegenstander op zich afkomen en kon nog wel een paar keer redding brengen, maar uiteindelijk werd het ook haar teveel en langzaam maar zeker liep de stand op tot 5-0!!!!!!!!!! Kort voor rust deed Anna iets terug, maar de opgave voor de 2e helft was natuurlijk hopeloos. Na rust ging iedereen overigens ineens voetballen en langzaam kregen we meer greep op het spel. We liepen via Anna en Eef zelfs in tot 5-3 (onze meiden geven inderdaad echt nooit op), maar in de slotseconde scoorde DSS 6-3.

Dat beloofde niet veel goeds voor de wedstrijd tegen het sterke Bloemendaal. Uit verloren we nipt – en met veel pech - met 3-2. Binnen een minuut werd al duidelijk, dat de E11M vandaag serieuze plannen had. Onder leiding van de furieuze Anna trokken we ten aanval en ineens was er wel scherpte en overtuiging in de duels. De weer zeer geconcentreerde Jessica onderschepte een bal, kapte haar tegenstander uit en stuurde Hannelore in de diepte. Die leverde weer een van haar prachtvoorzetten af en Rosalie werkte de bal in het doel: 1-0! Daarna kwam er weer een gouden moment van Anna die van grote afstand de 2-0 in de kruising joeg. Dat smaakte naar meer, maar helaas liepen een paar meiden elkaar bij een Bloemendaalse aanval in de weg en de bal belandde bij de tegenpartij en het was 2-1. Kort voor rust leek de gelijkmaker nabij, want een Bloemendaalse aanvaller ging alleen op Danae af, die echter met veel overtuiging uitkwam en voor redding zorgde.

In de tweede helft werd het knokken en zwoegen. Jill, Sterre en Luca zetten een tandje erbij en in de spits liet de beresterke Pien zien, dat een doelpunt in de lucht hing. Helaas viel de goal aan de andere kant nadat een verre uittrap van de Bloemendaal-keeper over iedereen heen ging. 2-2 met nog 10 minuten te spelen, het kampioenschap leek ver weg. Maar alweer zetten onze meiden er de schouders onder. Lune, die volgens mij voor 90% uit longen bestaat, kwam weer in het veld en haar duelkracht en uithoudingsvermogen gaven iedereen weer moed. Eef ging zich ook steeds meer met het spel bemoeien, de combinaties liepen weer en we kregen de ene kans na de andere. Maar de pech regeerde. Ik geloof dat Eef wel drie keer minder dan een halve meter naast schoot en ook Pien, Anna en Rosalie kregen kansen. Twee minuten voor tijd kwam de bal via Anna en Eef bij Hannelore, die scherp voorzette en een Bloemendaal-verdediger werkte de bal ongelukkig in het eigen doel. Daarna bleven de zenuwen door de keel gieren tot het bevrijdende fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jip. Een fantastisch spannende wedstrijd met een terechte winnaar. Gefeliciteerd, meiden.