Alliance’22 eerste amateurvereniging met #OneLove logo

 

shirt onelove

Maandag 2 mei presenteert Alliance het wedstrijdtenue voor het seizoen 2022/23. Het vertrouwde zwart groene shirt heeft een nieuw, fris ontwerp gekregen. Albert Heijn Vos staat als nieuwe hoofdsponsor op het shirt én … op de mouw dragen we het OneLove-logo. Alliance is de eerste amateurvereniging die op deze manier een statement maakt vóór de verbindende kracht van het voetbal en tégen discriminatie en uitsluiting. De KNVB haakt hierop in door andere amateurclubs aan te moedigen hetzelfde te doen.   

OneLove

De OneLove-campagne komt voort uit het aanvalsplan ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’, waarmee de KNVB, samen met andere partijen, discriminatie in het voetbal wil bestrijden. Tot nu toe is de OneLove-boodschap vooral uitgedragen door het Nederlands elftal, Oranjeleeuwinnen en spelers uit het betaald voetbal. Sv Alliance ‘22 wordt de eerste amateurvereniging die het OneLove logo op het wedstrijdshirt draagt.

Robert Graat, de voorzitter van Alliance’22, overhandigt het shirt aan Houssin Bezzai, programmamanager van ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’. De KNVB ondersteunt het feit dat Alliance het OneLove logo op het wedstrijdshirt gaat dragen en moedigt andere verenigingen aan om dit voorbeeld te volgen.

 

Alliance DNA

Alliance staat vierkant achter de OneLove boodschap. De gedachte dat voetbal mensen op het veld én daarbuiten verbindt, is ingebakken in het club-DNA. De oprichters van de club hebben in 1922 niet voor niets de naam Alliance (broederschap, verbinding) gekozen. Een eeuw later werken we nog steeds van uit die verbindende gedachte. De club is de sportieve thuisbasis voor leden, maar ook een ontmoetingsplaats voor diverse groepen uit Haarlem Zuidwest.

 

Sport klimaat: Welkom, Thuis en Veilig

OneLove gaat voor Alliance verder dan het ‘plakken’ van het logo alleen. Het drukt uit dat we als club in diverse opzichten aan een vrolijke, tolerante en veilige sportomgeving werken. Iedereen moet zich tenslotte welkom, thuis en veilig voelen op onze club. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar in de voetbal praktijk is dat nog steeds niet voor iedereen het geval. Recente gebeurtenissen bij Ajax en The Voice, maar ook de incidenten en onhebbelijkheden op en rond het veld, die sinds de coronaperiode in aantal toenemen, maken duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. Alliance vindt het belangrijk om hier aandacht aan te blijven geven; in gedrags- en omgangsvormen maar ook in de opleiding van trainers en spelers.

 

Bekijk de promovideo van het nieuwe shirt op Youtube.