GOEDE 'WARMING UP' VOOR TOPPER

MO 19-1 meiden zondag hebben met een dikke 7 - 3-overwinning op SVA een prima voorbereiding gehad op de topper a.s. zondag tegen RKAV (Volendam). Beide ploegen hebben nu 12 punten, maar Volendam heeft een beter doelgemiddelde. Ditmaal was het op deze zeker niet het mooie weer van de afgelopen periode, de meiden werden getrakteerd op af en toe flinke plensbuien. Na afwezigheid bij de seizoenstart was Bo weer van de partij (voetbal is te leuk). Keepster Amber was verhinderd, dus moest intern voor vervanging worden gezorgd. Sofie was zo aardig om dat voor de eerste helft voor haar rekening te nemen. "Er is toch best wel wat druk op je, je bent de laatste verdediger voor de goal", zo gaf onze dappere stand-in goalie voor de wedstrijd aan. Maureen was ziek geworden en ook Ilse was de eerste helft nog niet aanwezig, daarom had leidster Judit Dorine uit de MB opgeroepen; ze was niet helemaal in orde, maar is toch meegegaan, tof Dorine.
Een van de twee coaches, Louis, begon met de vlag, maar werd al snel overgenomen door Sabine, moeder van Tosca. Sabine houdt niet van stilzitten...
Het ging niet meteen van een leien dakje, en beslist geen walk-over. De eerste grote kans voor Alliance was voor Julia de W., maar helaas kreeg ze hem er niet in. Bij deze 0-0 overtreding maakte linksachter Sam een hele professionele overtreding op de snelle rechtsbuiten, van wie leidster Judit vooraf had gehoord "dat ze pas 12 was, maar een talent". SVA kreeg een corner en coach Michel riep: "allemaal een poppetje", wat weer eens een ander, verfrissend woord voor 'mannetje' is (allemaal een 'vrouwtje' klinkt gewoon niet goed).
De druk op het SVA-goal werd langzaam opgevoerd, een mooi hard schot van Julia S. van zo'n 20m werd gestopt door de op zich goede keepster. Dan een aanval over links via Tosca, bal komt voor en wordt heel mooi afgemaakt door Julia de W., tja die gemiste kans bleek dus slechts een generale voor een echt doelpunt: 1-0. Vervolgens krijgt Tosca ook een goede kans met de bal voor het rechterbeen, maar ze kiest - hoewel ze tweebenig is - waarschijnlijk voor haar voorkeursbeen links, waardoor het te lang duurt. Even later uit een vrije schop van Emma belandt de bal bij de SVA-achterhoede die de bal terugspeelt op de keepster die....over de bal heenstapt. Ai, wel sneu, maar 2-0 voor ons, best even een opsteker, want 1-0 is toch maar een magere voorsprong. Uit een prachtige pass van Juwe krijgt Tosca haar tweede kans, maar haar schot gaat rakelings naast. Speelde haar blaren op de voeten misschien parten, maar Tosca zou Tosca niet zijn om dat - blaren of niet - toch weer goed te maken, zo zou later blijken. Intussen liet Sofie zien dat, na een korte aarzeling, je als keepster soms gewoon het doel moet uitstormen om een bal voor de naderende spitsen weg te schieten. Goed gedaan. Ach en dat keepen een vak is, bleek even later als ze ze vergist in een hoge bal en SVA maakt 1-2. Een flinke regenbui zet onze meiden weer op scherp via Willemijn wordt Tosca weer aangespeeld, die echter maar geen geluk heeft met de afronding. Toch neemt zij even later sportieve wraak op zichzelf door onnavolgbaar in de 16 meter twee SVA-speelsters te foppen en de bal hard in de rechterhoek te schieten: 3-1!
Wat te melden over de tweede helft? Dat we nog vier doelpunten maakten, waarvan 3 door Ilse (ja een zuivere hattrick; zo'n familieweekend doet je goed, Ilse), Nina haar eerste volledige wedstrijd kon meespelen, het vreselijk plensde maar Sabine dapper doorvlagde, Tosca een flinke beuk in haar gezicht kreeg die de scheids welhaast gezien moet hebben, maar niet bestrafte, dat we ook nog twee goals tegen kregen, dat Julia de W. dapper het keepsterstokje van Sofie overnam, ik Jippe en Jessie nog niet heb genoemd in dit verslag, maar nu dus wel, ik bij God niet weet wie bij ons nog een goal heeft gemaakt, en coach Louis liet zien dat je ook zonder armen kunt coachen. Al met al is dit een uitstekende warming up geweest tegen de koploopster volgende week. Ouders en aanhang kom allen jullie dochters aanmoedigen zondag!