Jawel, de MD1 is KAMPIOEN!

In een goed bezette Alliance Arena ontving de MD1 de concurrent Buitenveldert MD1. Dat is een sterke tegenstander, die afgelopen zaterdag zelfs een bekerfinale had gewonnen. De meiden waren dan ook aardig nerveus; er moest minimaal gelijk gespeeld worden. En de coaches Bastiaan & Youri waren natuurlijk gesloopt door een zware eindexamenweek. Zouden ze het kampioenschap binnenhalen??
Het was van meet af aan duidelijk dat Buitenveldert voor de winst kwam. Aangevuurd door hun enthousiaste en sportieve coach en een flinke groep supporters zetten ze onze MD1 onder druk. De backs Roos en Relinde hadden hun handen vol aan de buitenspelers, vooral hun linksbuiten was af en toe ongrijpbaar. Het was maar goed dat Danae in topvorm was, want zij moest al na 5 minuten een formidabele redding verrichten. Toch kwamen we na 10 minuten op voorsprong door het goed ingespeelde duo Amber-Nikita: een flitsende een-twee en weer zo’n mooi Amberschot: 1-0. Maar echt makkelijk werd het niet. Op het middenveld liepen Carmen, Kim en Annemijn zich het snot voor ogen. Maar de Buitenveldert-meiden waren vaak sterker in de duels, waardoor zij steeds een veldoverwicht hadden en Noa in de spits weinig bespeelbare ballen kreeg. Een schot op de paal bracht de Buitenveldert-spits oog in oog met Danae, maar die smeet zich met ware doodsverachting in de baan van het schot. Even diep adem halen langs de kant. Maar efficiënt was de MD1 wel. Het sterke centrale duo Esther-Floor zorgde voor opruiming, de bal kwam bij Amber, die de bal ineens in de diepte gooide op Sofie, die goed doorging en fantastisch hard en hoog afwerkte: 2-0. De buit leek bijna binnen, maar kort voor rust maakte Buitenveldert de zeker verdiende aansluitingstreffer.
De tweede helft was akelig spannend. Buitenveldert drukte door en maakte al na 10 minuten gelijk. Vervolgens beet Alliance meer van zich af en met name via Sanne op rechts kwam er meer dreiging. Maar goede reddingen van Danae bleven nodig en de onverzettelijke Esther sneed een paar keer hun gevaarlijke en snelle linksbuiten net op tijd de pas af. De minuten kropen voorbij, Buitenveldert ging alles-of-niets en het publiek begon steeds woester aan te moedigen. En toen meldde Amber zich weer. Een goede voorzet van Sanne ranselde ze uit het niets tegen de touwen. 3-2, twee minuten voor tijd en ….. MD1 kampioen. Gefeliciteerd, meiden en coaches. Een fantastisch seizoen afgesloten met een super-spannende wedstrijd en de verdiende titel!!

MD1Kampioen