C5 in tropisch Aalsmeer

Voor de C5 stond afgelopen woensdag rond de klok van 19 uur de inhaalwedstrijd in en tegen Aalsmeer op het programma. Het was tropisch warm. Onder de laagvliegende vliegtuigen werd er gespeeld op het hoofdveld van FC Aalsmeer. FC Aalsmeer C5 was de tegenstander. Het betrof de laatste wedstrijd van de competitie. EDO werd kampioen door alles te winnen, de tweede plaats was in handen van de C5, bij winst van Aalsmeer werden zij tweede in de eindrangschikking. De C5 ging voortvarend van start met goede kansen voor Loek, Laurens Jue.
De beginfase was voor de C5, maar naarmate de eerste helft vorderde werd Aalsmeer iets sterker. Na 20 minuten deed zich een opmerkelijk voorval plaats. Er werd een lichte overtreding gemaakt op een speler van Aalsmeer, in eerste instantie floot de scheidsrechter, daarna gaf Alliance de bal terug aan Aalsmeer maar werd pardoes in het doel geschoten door Maxime. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed 0-1. Daarna spraken de jongens met elkaar af dat Aalsmeer ook gewoon door kon lopen na de aftrap zodat zei de 1-1 konden maken wat tevens de ruststand werd. De scheidsrechter besloot in de rust om na 20 minuten even een time out te nemen ivm de warmte. De eerste 20 minuten waren voor de C5 maar werd overschaduwd door gevaarlijke counters van Aalsmeer. Uiteindelijk was het Loek die de 1-2 liet aanteken maar 10 minuten voor tijd was het alweer gelijk. 2-2 was tevens de eindstand waar meer in had gezeten. Zodoende werd Alliance C5 tweede in de competitie.

Voor de C5 wacht nu nog 2 toernooien te weten CSV Jong Holland in Alkmaar en ons eigen KiKa Alliance Jeugdtoernooi.