Pak slaag voor Alliance MA1

Het zou de wedstrijd worden waarin Alliance MA1 op een goede derde plek terecht zou komen. Na de winst op de koploper WestFrisia waren de meiden vol vertrouwen. De diep in het Noord-Hollandse polderlandschap gelegen voetbalvereniging Jisp, met nog zo’n alleraardigst houten kantinetje, grazende koeien, de geur van mest en sloten rondom het veld, was echter uitgestorven toen de ‘stadse’ meiden uit Haarlem arriveerden. Pas na een kwartier werd het hek geopend en konden de meiden het terrein op. Het was qua weer een van de merkwaardigste dagen van het seizoen toe nu toe: felle zon werd afgewisseld met heuse…. sneeuw en hagelbuien!
De MA-meiden hadden in Anna uit de C en Amber als keepster uit de D (!) prima aanvullingen gekregen. De best stevige meiden uit Jisp gingen na het fluitsignaal meteen fanatiek van start en creëerden een veldoverwicht. Maar na tien minuten was er een mooie combinatie te zien tussen Ilse, Jipke en Jessie, die helaas niet succesvol kon worden afgerond. De zon scheen toen nog voor onze Alliance MA1-meiden. Vier minuten later kreeg Jisp de eerste grote kans. Maar de Alliance-meiden lieten zich nog niet wegspelen en het spel ging in deze fase gelijk op. Een mooie voorzet van Ilse…en schot van Jessie afgeketst…en een geweldig schot van Bo dat maar net over gaat. En toen, toen werd het ineens donker, en een gure noordwestenwind stak op en warempel daar viel zowaar sneeuw. En het leek alsof de meiden van Jisp hierdoor ineens vleugels kregen want uit een rebound van onze keepsters Amber maakte Jisp de 1-0. En nog geen paar minuten later scoorde Jisp zowaar uit een vrije schop die eerst nog werd tegengehouden, maar toen werd afgemaakt. Alliance MA1 leek helemaal het hoofd kwijt want door gepruts in de verdediging scoorde Jisp gemakkelijk ook nog eens de 3-0. Het werd in die eerste helft nog erger want we kregen nog een goal tegen. What was going on, een off day, tja it happens…en dan was het ook nog eens K…weer! Coach Judit kreeg de meiden in de rust toch weer wat scherper want meteen in de tweede helft pakte Alliance, geholpen door een schuine rugwind, het initiatief, en al na drie minuten krijgt Bo de bal uit een mooie pass van Anna, en maakt een formidabele kap-beweging en schiet met links het balletje in de uiterste rechterhoek: onhoudbaar voor de Jisp-keepster. 1-4 is het nu en er lijkt toch hoop om weer terug te komen. Maar dan vindt er een uitbraak plaats van Jisp, Juwe moet haar vrouw laten lopen en Amber wordt bijna omvergekegeld en is niet bij machte het schot te keren. 5-1. Weg hoop. De wedstrijd lijkt gespeeld. Maar anders dan in de 1e helft blijven de meiden wel goed verdedigen (ook leuk dat Nina na lange tijd weer eens mee kon spelen) en zelfs aanvallen, want uit een houtje-touwtje situatie weet Jessie de bal op wonderbaarlijke wijze in te schieten 5-2. Maar helaas krijgen we nog een goal tegen en eindigt de wedstrijd in een 6-2 nederlaag, dat wel een beetje als een pak slaag aanvoelt. Maar laat dit een wake up call zijn meiden, want er is nog steeds uitzicht op de derde plaats. Jisp heeft nu nl. 13 punt en wij 10 punt, maar 1 wedstrijd minder, en op 8 mei spelen we weer tegen….Jisp. Dus dan kunnen we revanche nemen!