D3 wint in winderig Zandvoort

Vandaag stond de terugwedstrijd tegen Zandvoort D2 op het programma. Na vorige week van een 1-3 achterstand teruggekomen te zijn tot 3-3, stond er dus vandaag in het altijd winderige Zandvoort de terugwedstrijd op het programma. Op veld 3 stonden we geprogrammeerd, een open veld. De eerste helft hadden we de wind tegen, dat was duidelijk te merken, Zandvoort was sterker, maar leverde weinig echte kansen op. De verdediging stond goed, af en toe hadden we wat uitvallen, dat leverde ook kansjes op. Maar je kon merken dat Zandvoort sterker was, gelukkig speelden zoals vooraf aangegeven de D3 vooruit, dan achteruit lopen. Die tactiek was eigenlijk succesvol. We haalden de rust met 0-0. In de rust hadden we besproken dat er met de wind mee niet blindelings naar voren moet worden gespeeld. Voorin hielden we goed druk op de verdediging van Zandvoort, die de bal moeilijk wegkregen en op het middenveld en verdediging waren we de tweede helft heer en meester. Het wachten was wanneer het doelpunt voor de D3 zou vallen, Brody zei in de eerste helft nog dat hij een tijdje geleden gescoord had, onze D3 topscorer, en ja hoor hij maakte het waar met een vlijmscherpe diagonale knal zorgde hij voor de 0-1. Daarna wat wissels toegepast, maar de D3 ging op jacht naar de tweede treffer, en die kwam er door Silven. De D3 had de wedstrijd in handen en was effectief met de kansen benutten. Vijf minuten voor tijd joeg Brody de 0-3 in de touwen.

De D3 speelde een prima wedstrijd, voor de D3 staat er nog één competitiewedstrijd op het programma over twee weken op een doordeweekse dag in en tegen Hoofddorp voordat de toernooien beginnen…….