D3 verliest thriller van HFC

De D3 was HFC D6 de tegenstander, de D6 van HFC staat al vanaf het begin bovenaan. De thuiswedstrijd ging op een hard veld dik verloren, deze wedstrijd had als uitgangspunt dat we nog iets recht hadden te zetten ten op zichte van de eerste wedstrijd tegen HFC, ten tweede stond er de eerste plaats op het spel. Bij winst van de D3 gaan we stuivertje wisselen, zodat de D3 de koppositie overneemt met ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. De D3 ging voortvarend van start, er werd goed gespeeld, dat leverde toch wat kansen op de eerste paar minuten. We kon je zien dat het om de sterkste teams uit de poule gaat, de eerste helft leek het dat de bal er niet in wilde gaan. Je hebt wel eens van die dagen dat het tegen zit, en zou het nou precies deze belangrijke wedstrijd zijn? Normaal gesproken is scoren voor de D3 geen probleem. Het zat de eerste helft dus ook niet mee.
De brilstand (0-0) stond bij het rustsignaal nog op het scorebord. Het was verdiend geweest als we met de rust een voorsprong hadden gehad. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, de D3 viel aan en HFC counterde scherp. Al na 5 minuten spelen kreeg een HFC-er de bal schuin tegenover het doel, maar door slecht ingrijpen, van die positie mag er niet geschoten worden, belandde de bal in de kruising achter keeper Koen. 1-0. We hadden nog 25 minuten te spelen dus we dachten het kan nog, na 10 minuten kwam keeper Koen in botsing met een speler van HFC, het leek of hij niet verder kon, al denkend wie gaat er keepen, toch nog even rustig aan gedaan, totdat Koen toch weer verder kon spelen. De supporters van Alliance, weer in grote getale komen kijken naar dit “super team”. De D3 ging op zoek naar de gelijkmaker maar ook de tweede helft zat het niet mee, je kan wel zeggen “kampioen in kansen” missen. Zoals gezegd ook deze wedstrijden heb je wel eens en uitgerekend tegen de koploper. De eindstand bleef 1-0. Gezien de kansen was een gelijkspel zeer zeker verdiend geweest. De teleurstelling was van de gezichten van de jongens af te lezen. Mannen jullie hebben goed gestreden……

Zaterdag a.s. wacht het altijd lastige Zandvoort!!!!!