D3 uitgeschakeld in de beker

Ik ben zelf geen voorstander om midweeks  een competitie/bekerwedstrijd  te spelen.  Maar het is niet anders,  in de agenda is er GEEN  ruimte omdat we  tot eind april  competitie spelen.  Deze woensdag avond stond er voor de  D3  de  bekerwedstrijd tegen  DIOS  D5  op het programma in de 2e ronde.  Tot woensdagochtend had ik één afzegging,  dus  15 spelers.  Rond het middaguur meldde Mick zich ziek,  niet veel later Daan  ook nogeens en als laatste Johan.

Onze hele verdedigingsblok was weg.  Er moest in de verdediging dus geinproviceerd worden.  Dus ineens hadden we  12 spelers.   Kunnen de jongens het huzarenstukje van afgelopen zaterdag  tegen  DSS  herhalen, wat enorm veel kracht heeft gekost.  Enfin,  vooraf wisten we dat  DIOS  nog geen wedstrijd heeft verloren in de competitie  en dus koploper is.  De  D3  begon heel erg goed aan deze wedstrijd,  het resulteerde in goede combinaties  en  aardig wat kansen.  Pas na  10  minuten  was het raak.  Op een voorzet van Silven kon Brody de bal binnenlopen  1-0.

Na die 1-0  leek wel of de D3 angst kreeg want  DIOS werd sterker want één van de weinig kansen die ze de eerste 15 minuten kregen leverde gelijk de gelijkmaker op.  Het leek wel of er bij de D3 iets geknakt werd.  Verdedigend zat het niet lekker,  voor de rust  kwam  DIOS  op een 1-2 voorsprong.  In de rust weer even de puntjes op de i gezet.  De tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld, van het einde van de eerste helft.  DIOS  bleef maar de lange bal spelen op hun snelle voorwaartsen.  We hadden daar moeite mee.  Na een paar kleine mogelijkheden van de D3  gingen we uiteindelijk onderuit  met  1-4.  Conclusie:  het eerste kwartier vergaten we te scoren,  DIOS  deed het dus wel.

De D3 kan zich nu goed voorbereiden op de competie,  waar we nog ruimschoots in de race zitten om het kampioenschap!!

Zaterdag wacht de D3 het toernooi bij  De Kennemers!!