Goed voetballend MD1 knokt zich naar de kwartfinale beker

De MD1 heeft zich zaterdagmorgen 20 februari langs hoofdklasser Kolping Boys MD1 geknokt. Alliance had in het begin van de wedstrijd moeite met de goede combinaties van Kolping Boys en kwam met 1-0 achter. Een mooie op snelheid uitgevoerde counter zorgde er voor dat de zwart groene meiden weer op gelijke hoogte kwamen. Het spel golfde de rest van de eerste helft heen en weer. Beide teams lieten heel mooi voetbal zien.
Vlak voor rust kwamen de meiden weer op achterstand. Onze verdediging had het heel lastig met de snelle, sterke spitsen van Kolping Boys en werd op snelheid geklopt. Onze keeper, die verder een top wedstrijd keepte, mistte de bal net.

Alliance startte de tweede helft beter. Met goed combinatie voetbal trokken ze meer en meer richting doel van de tegenstander. Na verschillende kansen werd de 2-2 mooi ingeschoten na een vloeiende aanval van de meiden. Kolping Boys liet ook meerdere mooie combinaties zien. Gelukkig was onze keeper niet meer te passeren.

In de dying seconds van de wedstrijd sloegen de zwart groene wederom toe. Een medetoeschouwer zei “trek de corner strak voor dan kopt onze aanvallende middenvelder hem in.” De corner werd inderdaad zo ingebracht en met een schitterende kopbal van onze aanvallende middenvelder trok MDI deze mooie wedstrijd over de streep.

Meiden en coaches gefeliciteerd met deze mooie overwinning. Dit was een genot om naar te kijken.