Zij de overwinning, wij de schoenen

Op een grauwe regenachtig zondag traden de meiden MA1 Alliance thuis aan tegen MA1 RKAV uit Volendam. Vooraf was er een al een flink aantal geblesseerden: Willemijn, Jippe, Tosca. Ook keepster Noor, die haar zwarte band (Aikido?) moest halen was afwezig (volgende keer zwarte band om je middel of je hoofd Noor, dat maakt indruk op de tegenstanders!). Al met al reden dat coach Judit weer een aantal speelsters uit de MC had opgeroepen: Anna, Luna en Uzza.

De wedstrijd voor MC op zaterdag was toevallig uitgevallen, dus dat kwam dan wel mooi uit: fitte speelsters. Het blessureleed was echter nog niet voorbij, want na tien minuten al viel Nina ook weer met enkelklachten uit - pech dus. De wedstrijd ging natuurlijk gewoon verder en je kon ook wel zien dat de MC Alliance-meiden op elkaar ingespeeld zijn, want na een kwartier gaf Luna een mooie pass op linksbuiten Uzza, die dit echter niet kon verzilveren. Zij de overwinning wij de schoenen2

In die beginfase gingen de ploegen gelijk op, maar toen krulde een speelster van RKAV de bal knap dwars door onze verdediging heen in de uiterste rechterhoek, onhoudbaar voor onze ‘leenkeepster’ (hierna: ‘L’). In deze fase liep het niet echt: veel passes kwamen niet aan en we gaven Volendam te veel ruimte. Wederom wist RKAV in een aanval waar het weer onoverzichtelijk druk was in het zestienmetergebied met een zachte bal, maar goedgemikt in de uiterste linkerhoek te scoren: 0-2. Onze meiden lieten het er niet bij zitten en er werd druk gezet op de goal van RKAV. Jesse paaste voor de goal naar Bo, maar nee, jammer, bal tegen been tegenstander. Ook Ilse doet een duit in het zakje, ze maakt een mooie wegdraaibeweging, tikt de bal voor, maar die wordt gemist. Een schot van Julia wordt gepakt door de Volendamse keepster: al met al lijkt de goal niet uit te kunnen blijven. En dan een uitbraak op rechts en Juwe die met een prima schot in de rechterhoek de aansluittreffer maakt: 1-2. Hoera, de wedstrijd leeft weer volledig, maar ondanks aandringen van Alliance kon de gelijkmaker voor rust niet maken.

Toch nog volop kans op de overwinning in de tweede helft. En dat zou ook eigenlijk moeten hoor, want neem nou die outfit van RKAV (de amateurtak van FC Volendam): dat ze er in de jaren twintig van de vorige eeuw al mal uit zagen (zie hieronder) da’s een ding, maar onder oranjekousen roze voetbalschoenen dragen, dat ziet er echt niet uit, toch? Eigenlijk moet je dan gewoon reglementair een doelpunt tegen krijgen. Enfin, kleren maken de man (of vrouw), maar op een voetbalveld maken doelpunten toch uiteindelijk het verschil. En ofschoon onze MA-meiden zeker een goede poging deden na de rust - zo kreeg Jessie een grote kans: helaas schoot ze recht tegen de keepster op - kreeg MA1 RKAV achter elkaar drie goede kansen, waarvan een bal zelfs op de paal belandde (“oeff, zwijnen!”). Camille, die na zich als een soort Luke Skywalker vermomd leek te hebben, kwam er in als rechtsachter. Hierdoor kon Lisette wat meer naar voren gaan spelen, om de druk op te voeren. Maar dat gaf Volendam juist ook weer kansen, en een daarvan werd verzilverd via binnenkant paal 1 - 3, ai.

Wedstrijd gespeeld? Nou de meiden gaven niet op hoor: zo knokten om maar een paar speelsters te noemen Julia en Jessie om iedere bal. En niet zonder een prijs te betalen: want op het eind moest Julia er uit ivm haar enkel. Ondanks de verdere druk van RKAV, wier nr. 17 nog twee keer gevaarlijk uithaalde, maar vergeefs want keepster L. haalde beide ballen er prachtig uit, bleef het 1-3. Da’s dus wel het tweede verlies op rij, maar onze meiden konden met opgeheven hoofd het veld verlaten, want ze hebben geknokt voor wat ze waard zijn. Bedenk: zij hebben de punten, maar wij de mooie schoenen, en dan moet het met die inzet toch een keertje goed gaan...

Meiden MC: bedankt voor het meedoen en Henny dank voor het fluiten en Reinier natuurlijk weer voor het vlaggen!

Zij de overwinning wij de schoenen