D2 wederom winst

Na de beladen wedstrijd tegen koploper HBC, die gewonnen werd, was het vandaag de beurt aan een ander club uit Heemstede namelijk RCH.
De D2 voert de ranglijst aan maar de voorsprong is een schamele drie punten. Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan, er dient dus ook van RCH gewonnen te worden.
Helaas was de wind een spelbreker in deze voetbalwedstrijd: een harde wind en voetballen op een kunstgras veld komt het veldspel niet ten goede.
De bank was wederom goed bezet, helaas was Joost nog geblesseerd om mee te doen. Vanaf het fluitsignaal zetten de spelers van Alliance direct druk op de tegenstander. Geholpen door de wind, konden we ons positiespel uitstekend uitvoeren. Binnen drie minuten lag de bal op de stip. Voor onze spits Joppe een mogelijkheid om zijn doelpuntensaldo op te schroeven, 1-0 voor Alliance.
De 2-0 was een prachtige combinatie opgezet door Max. Speler passeren rechts openen op Colin, Colin een directe pass op de spits Joppe die vrij kwam voor de keeper en de 2-0 aantekende .
Na 20 minuten vier wissels, deze vier wissels zette direct druk. Nog geen 10 seconde in het veld en Teun had de drie nul op zijn schoen, helaas de paal voorkwam een doelpunt.
Ondertussen werd RCH dreigender en kwamen wij goed weg bij de corners van RCH . Gelukkig hebben wij Justin op goal, het keeperswerk van Justin was ook vandaag weer uitstekend.
Even de druk op de tegenstander, ook bij corners en de 3-0 was een eigen doelpunt van een RCH speler.
De tweede helft wind tegen, we begonnen uitstekend en via de vleugels werden de aanvallen opgezet. De snelheid van Teun, Gijs, Thomas, Joppe is een dodelijk combinatie. Weinig tegenstanders hebben vat op onze voorhoede, omdat zowel rechts als links spelers staan die razend snel zijn.
Maar ook het middenveld met Max, Niek, Daan, Joost en Dylan die de tegenstanders direct onder druk zetten is het moeilijk voetballen voor de tegenstander. Een verdediging met Colin, Siebe, Mick, Tobias, Pjotr en Jochem zijn we de minst gepasseerde verdediging van de competitie, daar achter nog een zekere ballenvanger Justin. Met deze verdediging en keeper hebben we een slot op de deur.
Daarnaast is er een positieve teamspirit. We willen voor elkaar werken om het spel zo attractief mogelijk te maken. Het gaat niet alleen om winnen maar ook dat je met plezier voetbalt. En natuurlijk niet vergeten we willen de ouders naar een leuke wedstrijd laten kijken. Voor een team dat voor het eerst met elkaar samenspeelt, zijn we op de goede weg , mijn complimenten jongens.
De 4-0 was net zoals de 2-0 een juweel van een doelpunt.
Teun aan de linkerkant van het strafschop gebied, een omhaal, eigenlijk wilde Teun voorgeven, maar door de wind blijft de bal hangen. De bal komt tussen twee verdedigers van RCH, Teun kopt de bal over een van de verdedigers en volleyd de bal met z’n linkervoet over de keeper. Voor de mooie goals en voetbal moet je bij de D2 zijn.
De 5-0 was een klassiek doelpunt, Gijs op snelheid langs de verdediging voorgeven en Teun tikt de 5-0 binnen. De tegenstander deed nog iets terug en de eindstand was 5-1.
We zijn op de goede weg en wekelijks raken we steeds beter op elkaar ingespeeld.
We dienen nu nog vier wedstrijden te spelen om kampioen te worden maar we mogen onze tegenstanders niet onderschatten. Ook as zaterdag niet tegen DSOV.
Een trotse coach.