D3 wint eerste wedstrijd in voorjaarsreeks

O wat hadden de mannen van de D3 er weer zin in. Na een oefenwedstrijd en een training in de sportschool kon de D3 eindelijk weer voor het echie het veld in. Dit keer werd onze thuiswedstrijd gespeeld op de veld van THB. De wedstrijd begon voor de D3 wat rommelig. Ik ben van mening dat het wat zwaarder wordt dan in de najaarscompetitie. We beginnen onze reeks tegen DSS D7, ook een tweedejaarsteam. Het ging redelijk gelijk op, met de D3 een ietsje beter. Na tien minuten kregen we penalty, we weten dat er bij de D3 een penaltytrauma heerst, de afgelopen paar maanden al een paar gemist, dit keer was het Joshua die bal naastschoot. De D3 was zoals gezegd wat beter, leverde wat kleine kansjes op, Silven was ook dichtbij een doelpunt maar zijn schot belandde op de dwarsligger. Zoals vaker in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Door niet goed te dekken kopte een DSS speler de bal in het doel 0-1. Het was leuk om te zien, met een gevecht op het middenveld, maar het was Steven die een corner via een andere speler van de tegenpartij in het doel werkt. Een verdiende gelijkmaker. Bij de aftrap van DSS was het alweer een doelpunt verschil, ook dit keer stond de verdediging te schutteren waardoor DSS simpel op 1-2 kwam. Nog voor de rust was het D3 topscorer Brody die de 2-2 op het scorebord liet aantekenen. De tweede helft wat omzettingen gedaan Tom ging in de spits spelen op de plaats van Silven die ging dus keepen. DSS kreeg de tweede helft wat kleine kansjes, de verdediging stond de tweede helft als een huis. Na een kwartier kreeg de D3 weer een strafschop, Brody legde dit keer aan maar je raad het al ook Brody miste, hij schoot recht op de keeper af. Daarna was het voor Brody toch raak via een afstandsschot, zijn 30ste doelpunt voor de D3. Het leek of DSS het opgaf via schitterende combinaties scoorde Koen de 4-2 waarna Tom met een diagonaal schot de 5-2 eindstand liet aanteken.
Al met al een leuke pot voet bal gezien van de boys van de D3, niet alleen het voetbal maar ook de inzet was prima.

Volgende week wacht de D3 de uitwedstrijd tegen Hoofddorp waar we nog wat recht hebben te zetten!!