F6 tegen de Vogels

F6 tegen de Vogels.

Na het behalen van de eerste plek op het toernooi in Katwijk, waren de mannen van de F6 klaar om de F4 van Legmeervogels en tevens de nummer 2 van de competitie te verslaan. We verzamelden om 9 uur op Alliance en op de trainers na, was iedereen fit voor de wedstrijd. Na de warming-up stelde Alliance zich op met Tijl op goal de eerste helft.

De scheidsrechter floot om 9:33 en de wedstrijd begon, ondanks het lengteverschil met de Legmeervogels zette Alliance meteen druk. Na een offensief op het goal van de Legmeervogels belandde de bal bij onze rechtsback Tom die de bal prachtig van afstand door de lucht in de goal schoot. 1-0! Legmeervogels rechtte de rug en 5 minuten later was het 1-1.. De minuten daarna speelde het spel zich af op de helft van de Vogels en waren wij het team met de bal. Af en toe als we de bal verloren en de bal meteen diep werd gespeeld, stond onze verdediging daar heel goed opgesteld. Met Tom die zijn man geen kans gaf en Teun die heel veel passes van de Vogels doorzag en de bal steeds weer onderschepte, ook Rens die een hele sterke wedstrijd speelde won al zijn duels en gaf goede passes richting de aanval op Sven. Het was de 16e minuut toen keeper Tijl de bal uitnam, hij speelde de bal naar Tom, die de bal het middenveld in speelde op Teun, die Diego met een prachtige dieptepass een-op-een stuurde. Diego die nog werd gehinderd door de verdediger van de Vogels maakte koeltjes af. 2-1! Rust.

Waar we de afgelopen weken, het in de tweede helft aflegde tegen tweedejaars teams, was dit vandaag niet het geval. Zo was de wedstrijd net begonnen en na een prachtige combinatie aan de rechterkant stuurde Tijl, Diego diep die wat Vogels uitspeelde en daarna de bal terug legde op Tijl die de bal langs de keeper schoot. 3-1! Toch was het nog niet beslist, een van de Vogels kwam een-op-een op onze nieuwe keeper Sven, de Vogel dacht de bal over Sven heen te schieten maar die was alert en hield de bal op een fabuleuze wijze uit de goal, Morris was daarna op tijd terug om de rebound weg te werken. Even later was het Tijl die dwars door de verdediging van de Vogels rende en daarna hard op goal schoot, toch kon de keeper van de Vogels de bal keren, maar helaas voor hem stond daar Roemer die hem een keer liet stuiteren en daarna de bal de touwen in joeg! 4-1. Niet alleen met de prachtige goal maar ook met zijn vreugdedans vermaakte hij het publiek J. Hierna ging het hard, na een voorzet was het weer Roemer die uit de draai de bal in door de benen van de keeper schoot. 5-1!

Alliance had de beastmode aangezet en als jagers schoten ze op het goal van de Vogels, na weer een rush en schot van Tijl, schoot Morris zijn 10e van het seizoen binnen! 6-1!!! Achterin werd niks meer weggeven en Yanis won heel veel duels, iets voor tijd, nadat hij weer de bal had verovert gaf hij een prachtige pass tussen de Vogels door op Tijl die zijn 2e maakte. 7-1 Eindstand! Op naar volgende week.