D4 verliest van koploper

Het was weer een lekkere voetbalweek voor de D4.  In februari werd de wedstrijd Alliance  D4 – Zwanenburg  D4  afgelast.  Maar de D4 zou de D4 niet zijn als we deze wedstrijd niet gingen inhalen.  Afgelopen woensdag was het zover de inhaalwedstrijd tegen Zwanenburg kon worden ingehaald.  We wisten dat Zwanenburg nog alles heeft gewonnen dus we konden onze borst nat maken. Vanaf het begin was duidelijk dat Zwanenburg een goede ploeg heeft.

Toch deden we niet veel onder, we speelden goed, maar Zwanenburg had één speler in zijn gelederen dat net zo goed een D1 speler kan zijn, een goede techniek,  schiet makkelijk en hij is vrij lang ten opzichte van onze jongens.  Deze wedstrijd kwamen we de eerste helft met 0-1 achter te staan.  Er moest wat meer van afstand worden geschoten, Tom beheerst dat gezien de uithaal op de paal, Brody stond op de goede plek om het leer in de goal te pegelen.  De 1-1 was ook de ruststand.   Zwanenburg was niet echt veel beter dan de D4, maar op een inzet van de bezoekers haalde  Mika de bal net achter de lijn weg, eigenlijk een doelpunt wat niet nodig was, dat was het breekpunt in de wedstrijd, de jongens waren hiervan toch aangeslagen, want niet veel later scoorde Zwanenburg de 1-3 eindstand.

DSC07622

Het grappige van het verhaal is dat we deze zaterdag de return moesten spelen maar dan in Zwanenburg.  Om half  11 was de aftrap.  Net als afgelopen woensdag was ook vandaag  de D4  bijna compleet. We hadden wat aanpassingen gedaan, bijvoorbeeld dat we nu met vijf verdedigers gingen spelen en twee spitsen, de D4 is eigenlijk 4-3-3 gewendt om te spelen, nu hebben we ons toch aangepast aan de tegenstander  5-3-2.   Deze tactiek werkte goed, de hele eerste helft werd er weinig weggegeven daarentegen was het Kit die de paal raakte, de ruststand was 0-0.  De uitblinker van afgelopen woensdag kwam er niet aan te pas.  De tweede helft begonnen we wat stroef we werden teruggedrongen. Na tien minuten begonnen we weer te voetballen, het tikkie takkie, mooi om te zien.  Na 15 minuten was het Maxime die de bal voorgaf, de bal kwam pardoes voor de voeten van Mick, die uithaalde, dit betekende 0-1.  Vanaf de rust tot het moment van de 0-1 zat hun beste speler op de bank, maar ja na de 0-1 werd hij ingezet en met wat duw en trekwerk scoorde hij de gelijkmaker, waar eigenlijk de scheidsrechter voor had moeten fluiten, dit was ook het breekpunt want niet veel later scoorde Zwanenburg de 2-1.

Jongens jullie hebben deze twee wedstrijden gestreden helaas zat het geluk niet aan onze zijde!!!!