D7M wint van strijdbaar ADO’20 3-1

De meiden stonden op scherp, want ze wilden revanche nemen vanwege het ongelukkige puntverlies van twee weken geleden in Heemskerk. Maar de eerste 5 duels gingen verloren en een hoog schot, van richting veranderd door de wind, was Amber te machtig en na 38 seconden stonden we 0-1 achter (handig zo’n scorebord!).

Daarna was iedereen wakker en zagen we een gelijk opgaande, nogal stevig 1e helft, waarin met name Lize een paar keer flink aangepakt werd. De beste kansen waren voor ons, maar ADO kwam – een beetje geholpen door de wind - vaak dreigend op onze helft; de backs Zhitao en Jessica moesten flink aan de bak. Ausputzer Eef heerste echter onverbiddelijk met haar goede timing, zodat Amber niet eens veel te doen kreeg. Na een kwartier kwamen de verse krachten in het veld. Voor Pien duurde de invalbeurt maar kort, want ze kreeg een bal vervelend op haar voet en klapte door haar enkel. Een andere invaller, Luca, had erg veel drive en bij zo’n beetje de eerste dieptepass in haar richting liet ze de rechtsback haar hielen zien, sneed naar binnen en schoot perfect in de hoek: 1-1.

Na de pauze zetten de meiden er een tandje bij. Lune kwam vanaf de voorstopper-positie Anna ondersteunen, waardoor ADO eigenlijk amper nog op onze helft kwam. En die paar keer dat ze daar wel in slaagden, was Eef ze te slim af of greep keepster Isabelle goed in. Rosalie was sterk als linksback en Hannelore speelde een weergaloze 2e helft, waarin ze ruim 90% van haar duels won. En zoals zo vaak kwam er meer voetbal in de 2e helft, waardoor we de tikkers Nikita en Sterre zagen groeien. Door onze snelheid voorin regen de kansen zich aaneen en vooral uit de corners kwamen mooie kansen. Het duurde echter tot tien minuten voor tijd voordat Rubie (“ik kan niet in de spits spelen”) het op haar heupen kreeg. Een flitsende solo langs een paar verdedigers en een prachtdoelpunt zorgde voor de 2-1. En de bekroning voor haar prima optreden kreeg ze in de laatste minuut toen ze in het penaltygebied werd aangespeeld en kordaat de 3-1 binnen knalde.

Mooie zege, meiden. Maar volgende week uit bij VSV – die minder verliespunten hebben dan wij -, dat zal een zware pot worden!