DSS E8 tegen Alliance E6

9:30 uur Haarlem-noord bij DSS E8. De Alliance E6 speelt tegen het andere team van DSS in de poule. De DSS E8, een vrijwel volledige 2e jaars team waar volledig 1ste jaar het moeilijk mee zullen hebben,We trappen precies om half 10 af net DSS neemt de leiding. Een aanval en keeper Mees weet de bal uit doel te halen. Dat is even wakker worden voor de Alliance jongens.Ze zetten nogmaals de verdediging neer en beginnen aan de aanval. DSS is vanwege zijn lengte voorin gevaarlijk in de aanval maar de verdediging ligt redelijk open. De eerste aanvallen leveren nog zwakke schoten op doel op maar na 5 minuten opent Tomas de score met 0-1, vlak daarna krijgt Bram het op zijn heupen en racet naar het goal 0-2. Mesi schiet na 20 minuten in de kruising en maak de 0-3. Het lukt DSS om voor het goal van Alliance te komen en via een boog bal wordt het 1-3. Dat is ook de ruststand.

In de 2e helft gaan de aanvallen door, DSS komt er bijna niet aan te pas. Tomas verschijnt na een sprint alleen voor de keeper en plaatst de bal in de uiterste hoek van het doel. 1-4 en vlak daarna 5-1 want bij een corner loopt een DSSer de bal in zijn eigen goal. De verdediging van Alliance zakt wat in en DSS krijgt meer en meer kansen. Het lukt ze om 2-5 en 3-5 te maken maar de voorhoede van de E6 is het zat en Rijk, Mesi en Tomas beginnen voor in te sleuren en te trekken voor nog een goal. Ik hoor de coach van de tegenstander nu constant roepen " 10, nummer 10, dek die 10, dekken ...!!" Onze voorhoede is ontketend en tikt na een schitterend partijtje kaatsen de 6-3 in. Precies linksboven in hoek komt de bal na een prachtige trap van Tomas op een voorzet van Rijk die elkaar in dit gedeelte van de wedstrijd feilloos weten te vinden.

Eindstand DSS E8 - Alliance22 E6 3-6