E8 wint in de hol van de leeuw

Voor de E8 gold erop of eronder, dit keer gingen we op bezoek bij de koploper in onze poule HFC E15. Er moest gewonnen worden om nog een kans te houden op het kampioenschap. Er stond veel publiek langs de lijn. Vanaf het begin hadden we de zaakjes prima op orde, verdedigend zat het goed met Jesse, Boet en Thomas, het middenveld was sterk met Colin, Joris, Mick, Daan en Joshua en voorin Gijs en Tijs. De eerste helft kregen we wat kleine kansjes, er werd eigenlijk geen kans weggegeven totdat HFC een hoekschop kreeg die ongelukkig geraakt werd door één van onze verdedigers dat de bal in eigen doel belandde.

We pakten de draad weer op de jongens werden sterker en sterker maar helaas het bleef tot aan de rust 1-0. De rust benutten we om wat puntjes op de i te zetten dat we deze tegenstander makkelijk konden hebben. Alsof ze het prima oppikten, het tikkie-takkie voetbal van de E8 was weer terug want de ene aanval was nog mooier dan de andere. Binnen een kwartier stonden we met 1-3 voor door Tijs en Gijs (2x). Na de 1-3 werd het toch spannend want HFC zette aan en dat leidde tot de 2-3. HFC ging op zoek naar de gelijkmaker dat zou betekenen dat HFC kampioen zou worden maar de E8 liet het er niet bij zitten. Via Gijs en Tijs werd de eindstand bepaald op 2-5. Begin mei wordt het vervolgd dan spelen we thuis tegen DIOS waar we ook weer moeten winnen, dan als HFC verliest of gelijkspeeld dan is de E8 kampioen en zelfs als de E8 gelijkspeeld en HFC verliest dan is de E8 op doelsaldo kampioen. Dus kom allen op 3 mei naar de Alliance Arena.
Jongens het was een prachtige wedstrijd, op naar volgende week waar de E8 met Pasen twee toernooien speelt eerst bij Hillegom en dan bij Ijmuiden…….