A2 Kraker in de 1/4 Finale KNVB Beker

Het is vroeg deze zondag morgen, extra vroeg, de klok ging een uur naar voren en dat betekend dus kleine oogjes en een paar laatkomers. Deze zondag was niet zomaar een wedstrijd voor de A2 , maar de kwartfinale van de KNVB beker. Na twee keer een 6-1 overwinning, had de A2 zich een plekje bij de laatste 8 van het District West 1 verschaft, op zichzelf al een prestatie!kwartfinale-allianceA2-OfcA2-Awns

Om negen uur begonnen de mannen aan de warming-up, coach Karim vulde de spelerspasjes in. Strakke en gespannen gezichten overal waar je keek, dat doet de knock-out fase dus met een team. De A2 trof ook niet zomaar een tegenstander in OFC A2 (Oostzaan), zij zijn dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verslagen, en staan met zo’n 20 punten voor op de nummer twee, en dat met een wedstrijd minder gespeeld in hun competitie.

O.l.v. scheidsrechter Gerd van der Leeuw begon de wedstrijd dan eindelijk. Het was een tactisch schaakspel, voor de massaal toegestroomde supporters wel leuk om te zien. Het spel ging heen en weer, Alliance kreeg vier grote kansen; ze gingen over, werden gestopt of gingen net naast. De vier grote kansen van Alliance werden helaas beloont met een treffer van OFC, met pech stuitte de bal uit een OFC corner op de rug van Titus waarna een speler van OFC hem, met een karate trap, net zoals Louis van Gaal ooit na deed aan de zijlijn bij Ajax, in het goal schoot. Hierop volgde weer een fase waarin beide teams erg aan elkaar gewaagt waren met over en weer kansen. Het was rust, de schade was een 0-1 achterstand en een licht geblesseerde Steven.

De tweede helft begon zonder wissels, maar wel met een tactische aanpassing, OFC speelde 4-4-2, en Alliance standaard 4-3-3. Dit zorgde de eerste helft voor een overwicht van OFC op het middenveld. Nu werd erdoor Alliance gekozen voor (4-2-2-2) twee verdedigende middenvelders en een recht en een links midden, of zoals Karim het zei een kommetje op het middenveld. Op deze manier probeerde Alliance meer grip te krijgen op de wedstrijd.

Wederom vond er een tactische steekspel plaats, het spel bevond zich nu nog meer op-en-rond de middencirkel. Het was een helft vol uitersten en het werd alsmaar drukker en drukker langs de zijlijn. Voor, achter en naast het veld stroomde het vol met toeschouwers, weer kreeg Alliance twee grote kansen die niet werden afgemaakt. Hierop volgde een counter van OFC waarbij de rugdekking bij voorstopper Stijn was weg. Zodoende kon OFC zomaar door op keeper Mike af en stond er 0-2 op het virtuele “scorebord”. Een zware tegenvaller, ook omdat OFC op dat moment met 10 man speelde en Alliance dus vol op de aanval was. En nog vervelender, iets later viel Lars, een van de twee centraal verdedigende middenvelders uit. Het zat niet mee. Was dit het einde van het beker avontuur voor de A2???

OFC kreeg nóg een gele kaart van de zeer goed en onpartijdig fluitende scheidrechter, dit keer voor praten en sarcastisch klappen. Zo stond OFC, met nog 30 minuten te gaan, met 9 man! Alliance moest daar van profiteren, met nog meer strijd en inzet lukte het Alliance pas in de 62ste minuut de aansluitingstreffer te maken. Steven die weer hersteld was gaf een hoge voorzet vanaf rechts, die over alles en iedereen heen vloog, behalve Lou, die het zoal een echte spits betaamt, rustig de bal langs de keeper van OFC schoot. 1-2! Het werd nog hectischer, na de goal trapte OFC af en niet veel later volgde een overtreding van Stijn, (Stijn die overigens een geweldige wedstrijd speelde en bezig is aan een ijzersterke reeks) niet een hele zware overtreding, maar de scheidsrechter vond het goed genoeg voor geel (ook 10 minuten naar de kant dus..). De twee met geel beboette OFC’ers mochten terugkeren in het veld terwijl Alliance nu een man minder had. Het was spannend. OFC kreeg redelijk wat kansen, maar in de 67ste minuut bleef een speler van OFC liggen na een duel met Kick, een kruising van beide spelers verliep niet vlekkeloos, de voet van de speler van OFC bleef haken waarna hij niet meer verder kon. Een brancard moest er aan te pas komen. Het stond dus nu weer qua spelers 10 tegen 10. Want wissels had OFC niet meer.

De straftijd voor Stijn zat er op, hij keerde echter niet terug, voor hem kwam, de eveneens van blessure herstelde, Lars weer het veld in. In de 83 minuut kreeg OFC wederom een gele kaart, en wederom voor het praten tegen de scheidsrechter, het was 11 tegen 9. Een grote gelegeheid voor Alliance om op gelijke hoogte te komen! Coach Karim besloot de laatste 7 minuten alles of niets te spelen. En wisselde verdediger Daniel voor spits Tim. Waarmee Alliance met 3 verdedigers, 3 middenvelders en 4 spitsen ging spelen, om zo maar de broodnodige gelijkmaker te forceren.

Wat gebeurde er? Een speler van OFC kreeg overduidelijk, in eigen strafschopgebied, de bal tegen zijn arm. De spanning steeg! Tim, die 3 weken daarvoor op de nummer één plek belande van het lijstje met de personen die een strafschop mochten nemen, ging achter de bal staan. Voor Tim waarschijnlijk het meest spannende moment in zijn voetbal carrière ooit, hij schoot hem hard links van de keeper, die ook die hoek in dook, maar de bal was goed geplaatst en met nog 4 minuten had Alliance dus een 0-2 achterstand omgebogen in een 2-2. Alliance gaf de laatste 4 minuten nog alles om in reguliere speeltijd tot de winst te komen, een grote kop kans van Teun ging net naast. De scheidsrechter floot af. Dat betekent op Amateurniveau direct de wedstrijd met penalty’s beëindigen.

De scheidsrechter vroeg beide coaches een lijstje van 5 personen door te geven. Coach Karim liep nog even naar Mike toe voor een paar laatste worden.

De tos wees uit dat OFC mocht beginnen, nog aan het verwerken dat ze een 0-2 voorsprong uit handen hadden gegeven, startte ze de strafschoppen serie. Mike die bekend staat al penalty killer nam plaats op de doellijn. Het was nu op z’n aller drukst langs de lijn, elftallen de zich verzamelt hadden of net klaar waren met spelen stonden allemaal te kijken. Het fluitje klonk en de 1ste speler van OFC legde voor een schot, Mike stopte direct deze eerste! Nu was het de beurt aan Alliance, maar ook zij miste de eerste penalty. Dan de tweede van OFC, wederom floot Gerd, en of ‘t zo moest zijn, koos Mike weer de goede hoek. Waarna er een groot gejuich van het publiek was te horen. Nu was het de beurt aan Alliance, gingen zij nu wel profiteren, ja hoor! Het stond 1-0 voor Alliance. Dan de derde strafschop van OFC, en u raad het misschien al ook deze had Mike weer!

Nu legde Alliance voor de derde keer aan, de aanvoerder nam de bal en schoot raak! 2-0 voor Alliance. Als de speler van OFC nu zou missen was het over voor die ploeg. Maar hij schoot raak, Mike die er overigens weer dicht bij zat. Het stond nu 2-1, als Alliance de volgende penalty wist te scoren was het voorbij OFC, het fluitje klinkt, en kei en kei hard verdwijnt de bal links van de keeper de goal in! 3-1!!! Alliance A2 wint de wedstrijd en is door naar de halve finale!!

Dankzij en dat mogen we wel zeggen een geweldige Mike Blok die maar liefst 3 penalty’s uit het doel keerde. Wat een spannende wedstrijd was dit! En wat hebben de mannen er hard voor gewerkt.
Nog mooier was de overwinning toen ook bekend werd dat in de competitie zowel Velsen (de koploper) als DSK (de nummer twee) verloren hadden.

Nog een leuk weetje is dat komende zondag bij de thuiswedstrijd van de A2 tegen TOG A1, het 100ste officiële doelpunt van de A2 dit seizoen zou kunnen vallen! De teller staat op dit moment op 98 officiële doelpunten (beker+competitie) wie-o-wie zal de 100ste maken?

In de 1/2 finale zal Alliance A2 het gaan opnemen tegen één van de winnaars van de andere 1/4 Finales:
JSV Nieuwegein A2 - De Meern A4 * : 0-3