F5 sleept een gelijkspel uit het vuur

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat op basis van de ranglijst, Hoofddorp F4 minimaal gelijkwaardig zou zijn aan Alliance F5.
Dit werd in de eerste helft zeer zeker bevestigd en sterker nog, de F5 stond de gehele eerste helft met de rug tegen de muur.

Een spaarzame counter van onze kant, leverde nauwelijks iets op door goed verdedigd werk van Hoofddorp.
Het was eigenlijk wachten op een doelpunt van de tegenstander en deze werd dan ook gemaakt via een corner die rechtstreeks over onze keeper heen zeilde.
Na deze 1-0 gingen de koppie’s hangen en was het geloof weg in een goed resultaat.

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kwam door een verdedigend misverstand de tegenstander met 3 man alleen voor onze goallie te staan en deze werd met een droge knal verschalkt waardoor wij met 2-0 de rust in gingen.

Tijdens de rust hebben de beide stand-in coaches duidelijk gemaakt dat er een stapje harder gewerkt moest worden en dat voor de punten gevochten moest worden.
Schijnbaar had dit effect en met een beetje wind in de rug waren de tweede helft de beste kansen ineens voor Alliance en waren de rollen omgedraaid.
Na een hard schot wat nog net naast ging, kregen de mannen weer geloof in zichzelf en gingen ze op zoek naar de aansluitingstreffer.
Via een goed actie prikte onze linkerspits de bal in het doel en werd de druk op Hoofddorp opgevoerd, wat drie minuten voor tijd een corner tot gevolg had.
Via een “inzwinger” ging de bal door een klutssituatie over de doellijn en stonden we gelijk.

Helaas bleef het bij dit gelijkspel en kon de F5 met opgeheven hoofd het veld verlaten.
Hadden we het resultaat van de penalty’s mee mogen tellen dan hadden we dik gewonnen, maar dat telt helaas niet.

Volgende week strijden we verder in het bekertoernooi (waar een zware tegenstander op ons wacht), maar toch hopen we weer een ronde verder te komen!!!!