Alliance B1 - EDO B1

Deze wedstrijd kreeg een Engelse tijd mee van 16.30 uur, na de zinderende bekerfinale van Zondag 1 tegen Huizen kon de B1 niet achterblijven.

Wedstrijden tegen EDO zijn altijd goed voor veel spanning, beide ploegen weigeren te verliezen wat tot hoge verwachtingen leidt zowel bij de spelers, trainers als toeschouwers.

Alliance de opbouwende ploeg en EDO de ploeg die direct druk zet en van achteruit bijna altijd met de lange bal, waardoor je als ploeg altijd onder druk komt te staan.

Ook nu begon EDO vanaf het begin met veel druk wat voor de verdediging opletten was en dus scherp zijn in de duels. Thomas had op de rechtsback wat moeite en Bas had een "prachtige" terugspeel bal waardoor het bijna 0-1 werd maar Hugo ( grieperig in de Goal) had vandaag een hele goede dag en redde deze bal.

Na de eerste storm te hebben overleefd kwam Alliance aan voetballen toe en dan zie je ook dat zij dit gewoon goed kunnen, we kregen nog 2 kansen in de eerste helft van Dirk ( die had er in gemogen) en een vrije trap van Daniël ( hij heeft een prachtige trap) die maar net naast ging. Met een 0-0 stand werd er gerust. De lichten gingen aan en er werd aan de 2e helft begonnen ook hier weer het bekende verhaal veel druk van EDO waar Alliance in de 2e helft moeilijk onderuit kon voetballen. Tijmen kwam een paar keer aan de rechterkant voorbij maar dan was zijn voorzet net te laat waardoor er een blok werd gezet. De Bal werd moeilijk vastgehouden waar de verdediging constant onder druk kwam te staan dit vergt een hoge concentratie van de mannen en kost heel veel kracht (kramp van Sem). Complimenten.

EDO kwam regelmatig gevaarlijk door maar door het blokken van de bal en een fantastische redding van Hugo ( zijn handschoenen hadden niet kleiner moeten zijn) bleef de stand 0-0.

Bij EDO kreeg iemand een gele kaart en hij kon eraf voor 10 min. 10 tegen 11 je zou zeggen dan heb je 1 man over maar dat blijkt altijd moeilijk voetballen. Deze speler vond het nodig om de scheidsrechter nog wat toe te wensen waardoor hij definitief de kleedkamer kon opzoeken. Ook Folkert kreeg nog een gele kaart waardoor het weer 10 tegen 10 werd. De wedstrijd werd alleen spannender, dit maakt voetbal zo mooi. Nog 2 minuten te spelen en iedereen had zich al verzoend met een gelijk spel maar toen kwam die vrije trap. Tijmen en Daniël bij de bal, Willem roept vanaf de kant Daniël nemen.

Daniël concentreert zich, een goed keepende EDO keeper op de lijn, hij neemt zijn aanloop en met een snoeiharde bal die als een streep in de linkerhoek knalt wint Alliance met 1-0 van EDO.

Een ontlading bij de spelers, coaches en toeschouwers, eindelijk winnen van EDO.

Mannen een bloedstollende en mooie wedstrijd zowel van Alliance als van EDO complimenten aan iedereen.

Een mooie dag voor Alliance graag nog meer van dit soort wedstrijden.