Lekkere oefenpotjes in Purmerend en De Kwakel

Dat is niet om de hoek, zal de gemiddelde lezer vaststellen. Klopt, maar om sterke meidenteams te vinden moeten we (behalve volgende week als onze vriendinnen van DSS op bezoek komen) een stukkie rijden. Purmerend was in haar regio ongeslagen kampioen en het was inderdaad een pittige wedstrijd, waar we in de 1e minuut al de leiding namen, maar vervolgens erg veel moeite kenden met de snelle aanvalsters van Purmerend. Het werd gelijk, tot kort voor rust Hannelore flink uithaalde. In de 2e helft werd er geconcentreerder verdedigd (een heel goede wedstrijd van Rosalie onder andere), begon Anna V weer te schitteren op het middenveld en wonnen we door twee goals van de met de week beter spelende Olivia en 1 van Hannah verdiend met 2-5.

Een andere ongeslagen kampioen was KDO uit De Kwakel. Sowieso al 14 maanden ongeslagen en in de najaarscompetitie 109 doelpunten voor en 6 tegen. Dat was zeker in de 1e helft te merken. Het spel kolkte heen-en-weer, Hannah speelde zich vrij en knalde op de lat. Eef en Anna V waren af en toe weer onnavolgbaar en beide keepers waren in bloedvorm. Onze Lune onderscheidde zich in de 1e helft met prima reddingen en goed uitlopen. In de 2e helft, met Julia onder de lat, zetten de verdedigsters nog een tandje erbij. Vooral Luca en Jessica waren ijzersterk in de duels; de arme Zhitao en Rosalie moesten enorm aan de bak om hun razendsnelle buitenspelers bij te houden en Lune liep weer als een razende alle gaten dicht. Daarom was het pech voor Anna B, die ik na haar uitstekende 1e helft (beste verdedigster… en dat ben je niet zomaar bij ons) een invalbeurt in de voorhoede had beloofd, maar zij was echt achter nodig. Snel, gedecideerd en elegant (geen 1 overtreding) speelde zij haar watervlugge tegenstander uit de wedstrijd en haalde kort voor tijd ook nog een bal van de lijn. Die bal had de gelijkmaker kunnen zijn, want we stonden slechts 0-1 voor na de pauze (goal van Eef), ondanks een overvloed aan kansen. Die overvloed aan kansen gold overigens naar beide kanten: het had ook in 5-6 kunnen eindigen. Na rust kantelde de wedstrijd toch in onze richting. Er werd steeds beter gecombineerd, Jula en Sterre waren zeer actief op links en onze rechtervleugel met Hannelore en Eef staat altijd als een huis. Vanaf die rechtervleugel kwam dan ook de beslissende voorzet bij de zeer actieve Pien terecht, die rustig bleef en de 0-2 binnen schoof.