Supermeiden: ME1 ongeslagen kampioen!!!!

Aan een 20-0 nederlaag zouden we nog genoeg hebben gehad voor het kampioenschap, maar dat was onze eer te na. Er moest natuurlijk – met mooi spel – gewonnen worden. Omdat het feest zou worden was bijna de hele selectie ter plekke. Alleen Jill en Floor ontbraken door partijtjes, maar we stonden nog steeds met 13 man. Er was wel 50 man publiek, er waren spandoeken en Ruben was de scheidsrechter.

Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat Zwanenburg niet voor niks 4e stond. Ze hadden zoals alle Zwanenburgers een goede inzet en ze beschikten over een paar snelle en balvaardige spitsen. Ze hadden echter pech dat Danae weer op goal stond en dat Luca meestal nog sneller is. En dit waren vooral 1e jaars e-tjes. In de eerste helft stond ook Lysanne achterin en toen die even geblesseerd raakte nam Brecht uitstekend over. Volgens mij hebben we de optimale plek voor Brecht ontdekt: rechtsback! Voorin waren Sterre en Rosalie weer snel, balvaardig en handig in de combinatie. Zoals gebruikelijk maakte Sterre de 1-0, daarna de 4-0 en kort voor rust had ze ook nog eens schitterende assist op Anna waar de 5-0 uit kwam. Hannelore wist voor en na rust te scoren, onder de ogen van een trotse opa en oma en Lena en Neve liepen zoals gebruikelijk de longen uit hun lijf. De rust werd bereikt na een alweer flitsende combinatie waaruit Rosalie met links de 7-0 (!!) scoorde.

ME1 ongeslagen kampioen

Na rust kwamen de trainingsleden in het veld. Het werd een soort ijshockeywissel met 5 nieuwe speelsters en dat leidde tot 10 minuten verwarring. Niettemin kon je zien dat ook Isa en Jessica al heel snel tot aanwinsten uit zullen groeien. Nadat de coach zijn fout om zijn dochter linksbuiten te zetten hersteld had en Luca – goed geholpen door Lysanne en Lena - achterin weer voor law & order zorgde zagen we de werkelijk ontembaar actieve Pien uit een mooie voorzet van Luca de 8-0 scoren. Aanvoerder Anna en Sterre mochten daarna terug de wei in, waarna Anna na een mooie solo de 9-0 en daarmee haar 40e doelpunt alweer dit seizoen aantekende. Zwanenburg, hulde voor hun leeuwenmoed, gaf nimmer op en maakte de 9-1, toen Danae er echt een keer niet bij kon. Uiteindelijk konden we bij een 11-1 eindstand de bloemen, een beker met toespraak, medailles, champagne en patat in ontvangst nemen.