Alliance '22 keert al na jaar weer terug

Na een jaar verblijf in de derde klasse maakt Alliance '22 de stap weer terug. De pijnlijke 0-4 nederlaag in Haarlem tegen AS '80 werd in Almere nog wel goed gemaakt: 1-3.

Er had zelfs meer ingezeten voor de ploeg van Gidon Reinders Folmer, die in de competitie verrassend Onze Gezellen voorbij ging. In de eerste minuut werd een doelpunt nog afgekeurd maar vijf minuten later was het wel raak. Uit een vrije trap van Danny Luybé scoorde Wouter Schenk.

Na een half uur kwam Alliance brutaalweg op 0-3 via Stefan Schumacher en een eigen doelpunt. David Schrijver was dichtbij een vierde treffer maar faalde alleen voor de keeper.

Alliance was na rust, met de wind tegen, beduidend minder op dreef. Alleen Rutger Leeuwe en Luybé waren kansrijk maar AS '80 zorgde in blessuretijd voor 1-3.

"Het eerste duel nekt je" zei Reinders Folmer treffend.

Bron: Haarlems Dagblad (c)

Alliance '22 Zo 2 verloor haar nacompetitie duel thuis met 0-1 tegen Hellas Sport, maar houdt a.s. donderdag in Zaandam uitzicht op promotie.
Kom onze mannen daarom donderdag aanmoedigen!