Zaterdag B2 op ramkoers in Hillegomsche bouwplaats!

De zaterdag B2, onder leiding van trainer/coach Ben Kauling, voetbalt er momenteel lustig op los. Gezellige trainingen wisselen zich af met prachtige competitie wedstrijden.

Zo ook afgelopen zaterdag uit tegen het in grote verbouwing (video) zijnde Sv Hillegom. Hillegom B3, een team met een paar behoorlijk fysieke spelers in de gelederen en de meeste 2 koppen groter, werd eerder thuis al, in 45 minuten tijd, met 5-0 verslagen. De wedstrijd toen was ‘niet de leukste’ zullen we maar zeggen…. Rede temeer om deze wedstrijd tot iets sportiefs te maken.

Bewust koos Ben om met wind tegen te starten, omdat het vorige week andersom de 2e helft tegen Velsen behoorlijk moeizaam wind tegen verliep. Al vroeg in de wedstrijd was Tommy er als de kippen bij, op zijn stevige linker ‘chocoladebeen’ had de keeper geen antwoord. De bal vloog precies de rechter benedenhoek in, 0-1. De toon voor meer was gezet.

Hoewel het onze mannen prima lukte om veel druk te zetten en op de helft van de tegenstander te voetballen, kwam het vreemd genoeg niet tot meer doelpunten de 1e helft. Te lang ‘breiwerk’ van o.a. Thijmen maakte het de Hillegom verdediging gemakkelijk aanvallen af te slaan. De 2e helft moest er uit een ander vaatje getapt gaan worden. Opvallendste detail was wellicht nog wel het duel tussen de grootste (Hillegom spits 1,90cm) en de kleinste speler (voorstopper Dirk 1,65cm?); werkelijk alles was voor Dirk, hij gunde deze ‘reus’ vrijwel geen enkel balcontact!

In de 2e helft kwam Hillegom met een 3-tal betere spelers op de proppen, waardoor de slag op het middenveld, onder aanvoering van Cas , een hevige werd. Menig robbertje werd sportief uitgevochten en de Alliance verdediging kreeg eindelijk wat te doen. Niet dat we in de problemen kwamen, maar je zag de nu wel een echte wedstrijd. Overigens onder de uitstekende leiding van de Hillegomsche scheidrechter, die we absoluut tot één van de beste van het seizoen beschouwen mogen.

Nu liet de B2 echt van zich spreken, met o.a. de ingevallen Marnix in de gelederen werd er lustig oplos getikt in prachtige 3-hoekjes. Dit is wat de trainer zien wil en dat leidde dan ook tot resultaat en dus meer doelpunten. Het middenveld met Jordi, Cas, Thijmen en Marnix kwam echt op stoom en dat resulteerde in een stevig schot uit de 16 meter lijn van Jordi. Deze was de Hillegom keeper te machtig en verdween onder hem in de goal, 0-2.

Daarna was de beer los, Bram zorgde eveneens van 16 meter, uit de draai, voor werkelijk een beauty van een doelpunt!!! Vol op de slof genomen verdween deze bal cross in de touwen! Geen enkele schijn van kans voor de Hillegom keeper die alleen genageld aan de grond kon toekijken. De beoogde marge van 3 doelpunten voor stond nu op het scorebord.

Bram had de smaak te pakken, vanuit een flits combinatie van achteruit werd zwervende spits Tommy bereikt, hij plaatste een intelligente steekbal dwars door de Hillegom defensie waardoor Bram zijn prima loopactie kon omzetten in zijn 2e en Alliance haar 4e goal! Een mooi staaltje voetbal welke uitbundig gevierd werd door het hele team.

Deze 2e helft werd onze verdediging, nu even zonder Dirk maar met Elvis (ra), Bas (lm), Jelle (vs) en Kick (la), wel beproefd maar doorstond wederom elk gevaar, eenvoudig werd elke Hillegom aanval afgeslagen of verijdeld. En mocht er toch een speldenprik richting de goal zijn dan was daar sluitpost Koen nog. Organisatorisch was alles picobello op orde.

Voor de laatste Alliance treffer werd vlaggenist en reuzendoder Dirk nog even teruggeroepen. Hij nam de laatste 10 minuten de mid-mid plek van moegestreden Cas over en zag deze kans schoon om ook zijn persoonlijke graantje mee te pikken in de vorm van een doelpunt. Via diverse driehoekjes, die hij zelf opzette via Arvid, Bram en Tom, baande hij zich een weg naar de goal en rondde stevig af. Een dik verdiende eindstand van 0-5 werd hiermee bereikt.

De directe concurrent heeft met dezelfde grote cijfers verloren, de B2 is dus op ramkoers! Volgende week de ooooooo zoooooo belangrijke topper; thuis tegen Hillegom B2.

Spelers: Koen, Bas, Dirk, Jelle, Kick, Elvis, Tijmen, Marnix, Cas, Jordi, Bram, Tommy, Arvid