D1 formidabel tegen Velsen: 8-0

Het had een saaie wedstrijd kunnen worden om ‘des keizers baard’, maar daar had de D1 geen zin in. Een wedstrijd tegen de mannen van Velsen, die sowieso 2e zouden worden, brengt meestal wel wat pit naar boven.
Vanaf de eerste minuut vlogen de mannen als bezetenen de duels in. De hele 1e helft kreeg de teruggekeerde keeper Lucas alleen een paar terugspeelballen, want Thomas en Steven speelden de beste wedstrijd van het seizoen en Bas en Joel waren eveneens foutloos. Er kwam dus geen kip door. Op het middenveld bleek Wesley in staat op 1,5 uur slaap hun grote man Jose aan banden te leggen en…. Hij scoorde ook het tweede en zesde doelpunt. Pardon, zal de kenner zeggen; Het zesde?

Vooraf zou de technische staf blind getekend hebben voor een 1-0 zege. Wij vragen ons nog af wat wij gezegd hebben en/of wat voor ontbijt de spelers genoten hebben. In ieder geval gaan we dat tijdens de komende toernooien proberen na te bootsen. Al heel snel slalomde Youri door de Velsen-defensie en stelde hij Jesse in staat rustig de 1-0 aan te tekenen. Daarna een knappe corner van Patryk, kopbal van Youri en een alerte rebound van – inderdaad – Wesley. Vervolgens een splijtende dieptepass van Thomas en Youri rondde koel af: 3-0. We waren nog geen kwartier bezig. Aanval na aanval golfde over de arme Velsenaren heen. Vooral Bernhard en Patryk combineerden en dribbelden onophoudelijk over hun tegenstander heen. Vanaf links volgde een perfecte opening (van Bernhard of van Bas?) op Tim, die de bal rustig controleerde en hard en laag binnen schoot. Twee minuten later deed hij dat nog eens over en scoorde hij de 5-0. Kort voor rust stoomde Joel op en hij passte perfect op de diep gaande Wesley, die op een af andere wijze de bal over de keeper kreeg. 6-0 bij rust!

Het is dan altijd lastig in de tweede helft geconcentreerd te blijven. Velsen mocht met 15-0 verliezen om de 2e plek niet te verliezen en daar hadden ze duidelijk geen zin in. Uiteindelijk knalde Mattijs nog hard en hoog de 7-0 binnen en na weer een hele mooie aanval tikte Robbie tot slot de 8-0 binnen.

Het was een waar voetbalfeest mannen!!!

Een groot compliment nog van de Velsen-ouders: zelfs nadat hun eigen trainer en coach en de pasjes toch duidelijk aangaven dat dit echt d-tjes waren bleven een paar ouders ervan overtuigd dat er achterin en in de spits spelers uit onze C1 stonden. Want deze mannen hadden ze nog nooit gezien….. en anders waren wij dik kampioen geworden.