A2 Kampioen

Na 4 weken door KHFC A3 hijgend in ons nek hebben gehad was het afgelopen zondag 6 Mei zover. Alliance22 A2 heeft de welverdiende kampioenschap binnengehaald.
Nog nooit eerder in de clubgeschiedenis van vv Alliance22 is het voor gekomen dat de A2 kampioen is geworden.
Afgelopen zondag 6 Mei was het dan zover. Door een zware bevochten gelijkspel tegen de nummer 2 - KHFC A3 op 22 April en op 29 April een ruime overwinning tegen DSS A2 was het afgelopen zondag eindelijk tegen VSV A3 in Velserbroek zover. Alliave22 A2 kon kampioen worden.
Alliance22 A2 moest zelf uit spelen om 14:30 in Velserbroek en wist vooraf al dat KHFC A3 met 0-8 tegen Overbos had gewonnen dus we moesten gelijkspelen of winnen anders ging KHFC A3 toch met de kampioenschap ervan door.
Alliance22 A2 had al eerder tegen VSV A3 gespeeld en hadden wij eerder in het seizoen met 4-5 verloren dus de druk was duidelijk voelbaar en ook duidelijk te zien in het spel.
Eerste helft was een echte kampioenswedstrijd met een gelijke stand van 0-0 de rust in. Gelijkspel is voldoende maar VSV A3 gunde ons het kampioenschap maar ze gingen niet voor een gelijkspel of verlies maar voor de winst dus de 2de helft ging nog spannend worden. Na een stevig gesprek in de kleedkamer gingen de spelers van Alliance A2 gedreven het veld op en dit was goed te zien. De spanning was er nog steeds maar veel minder en dit was te zien aan het spel. In het begin van de 2de helft kwam Alliance22 op een voorsprong door een prachtig doelpunt van Twan 0-1. Helaas was de vreugde van korte duur want 3 minuten later ging de gelijkmaker er al weer in 1-1. Met nog 30 minuten te gaan was de spanning bij de coach en de trainer en het meegereisde publiek voelbaar. Alliance22 bleef voetballen en daarvoor werden ze in de 76 minuut door beloont met een prachtig schot van Dylan ging de overwinning toch naar Alliance22 A2 waardoor het kampioenschap binnen is.
Met 22 wedstrijden gespeeld waarvan 15 gewonnen, 2 gelijk, en 5 verloren is het een verdiende kampioenschap geworden.
Well done Alliance22 selectie : Coach : Arthur de Mijtenaere, Trainer : Mark Masereeuw Spelers :Jorrit Bootsma, Joost van Everdingen, Dylan Hopman, Rik Jansen , Paul van Kessel, Jesper Laanen, Barry Maaskant, Twan de Mijttenaere, Jesper Pouw, Koen Sassen, Niek Sassen, Frans Douwe Staal, Bobby Verlaat, Danny van de Voet en ook Max Valent die soms inviel bij ons.