E9 verslaat ook DSS!!!

28 apr 2012: DSS E18 - Alliance 22 E9 2-3

Fijn dat kunstgras, want het gaat altijd door. Diverse ouders keken wat angstig naar de regen en wolken en dat werd al niet beter, toen we twintig minuten te laat begonnen. Maar toen ging het ook echt los. De E9, zonder vaste krachten Ole en Sterre, maar met invaller Naut, ging er flink tegen aan, net als de gastheren. Er ontspon zich een spannende eerste helft, die de E9 op zijn Chelseas besloot. Veel mannen (en vrouwen) achter de bal en dan ineens counteren. Een damescounter deed DSS de das om. Jill en Anna vlogen naar voren, Anna bediende Luca, die rustig aannam en binnenschoof (zie bijgeleverde video). Verder waren het vooral Finley en Kit die de show stalen met oerdegelijk, onverzettelijk verdedigerswerk.

In de tweede helft toog de E9 meer naar voren, hetgeen uitmondde in de ogenschijnlijk beslissende 0-2. Het was weer een doelpunt om van te watertanden. De onvermoeibare Naut dreef de bal op, leek te gaan schieten en gaf toen een prachtig, verdekt steekpassje op Maxime, die ook al koel afwerkte.

Maar DSS gaf de moed niet op en net als Barcelona dinsdag, dacht de E9 de buit al binnen te hebben. Twee corners en twee keer kon keeper Mika er helemaal niks aan doen: 2-2. Nog 5 minuten op de klok en bijna zagen we de laatste – theoretische – kampioenskans verdwijnen. Op zulke momenten toont de E9 wel vaker veerkracht. De bal kwam na een paar goede duels bij Maxime, die met een laatste krachtspinspanning voorzette. En wie dook daar op? Jawel, onze topscorer Niels en die deed wat een spits kort voor tijd moet doen: de winnende maken! Prachtige overwinning: 2-3