D1 houdt ‘clean sheet’ bij Meervogels

Na het echec bij KFC van vorige week stonden de mannen van de D1 op scherp. De uitwedstrijd bij de nummer 4 – Meervogels – moest en zou worden gewonnen. De tegenstander kwam echter kwiek uit de startblokken en de eerste 15 minuten speelden zich vooral op het middenveld af. Veel (verloren) duels, maar weinig kansen. Onder leiding van de uiterst scherpe Bas namen we gaandeweg het initiatief in handen. Op aangeven van Mattijs zorgde hij ook voor het hoogtepunt in de 1e helft: een schitterende schot dat de 0-1 opleverde.

Daarna kwam er kansen en kansen. Waar wij in de eerste seizoenshelft heel gemakkelijk scoorden hebben we de laatste weken imponerend veel kansen nodig voor we een goaltje maken. Youri een paar keer net niet, Robbie, Mattijs Wesley, Patryk ….. en dan heb ik het alleen over de 100% kansen. Kansen kregen de Meervogels amper. Steven (in de 2e helft Tim) en Joel hadden de buitenspelers in hun zak en door het centrum hadden Bernhard en Bas alles. Als er al een balletje doorschoot wist Kyle met alert uitlopen de zaak te redden. In de tweede helft hadden Jesse en Youri van plaats gewisseld, hetgeen voor beiden goed werkte. Jesse stuurde Youri mooi weg en die kapte keeper en laatste man uit en scoorde de 0-2. Daarna was het wachten op meer doelpunten, die niet kwamen. Ons overwicht werd steeds groter, want in de 2e helft werden vrijwel alle duels gewonnen en de Meervogels lieten de koppies hangen. En Kyle kon trots met een ‘clean sheet’ (0 tegengoals) naar huis.