D1 speelt gelijk bij HFC D2

De eerste 10 minuten waren veelbelovend: HFC werd vastgezet en het wachten was op een doelpunt. Er waren diverse kansen en kansjes, maar de afronding was matig. De bezieling leek een beetje te ontbreken. Dat kon van de kleine HFC-ers niet gezegd worden. Die verdedigden zich met hart en ziel en waar mogelijk tikten ze zich vrij. Uit zo’n beetje de eerste counter scoorde HFC de 1-0. Kort voor rust kopte Jesse uit een voorzet van Patryk fraai de 1-1 binnen.

In de tweede helft zou Alliance de zaak wel even recht zetten. Er was inderdaad sprake van een overwicht, maar het is goed dat keeper Lucas een paar keer gedecideerd ingreep, want ondanks het overwicht waren de beste kansen voor de scherp counterende HFC-ers. We kregen een hele serie corners, die goed voor kwamen via Patryk en Robbie. Normaal liggen er veel doelpunten in uit onze corners, maar tegen die kleine baasjes lukte het niet…. Volgens mij is er geen een bal richting doelvlak HFC gegaan in de tweede helft. En zoals de wijsgeer uit Barcelona en Vinkeveen al zei: “als je niet schiet, kun je niet scoren…”