Powerplay van MC1

Meiden C1 is helemaal los. Zaterdag de vierde overwinnig op rij. Vanaf het directe begin van de wedstrijd tot aan het zoete einde werd Zwanenburg vastgezet op eigen helft. Alliance verstoorde met hard werken de opbouw van Zwanenburg. De keren dat Zwanenburg de middellijn dreigde over te steken liepen zij vast op de ijzersterke verdediging. En voor een enkel noodgeval was daar nog altijd Marit.
Alliance was dominant aan de bal, maar had in de eerste helft echter moeite om het gaatje te vinden in het overvolle strafschopgebied van Zwanenburg. De verdediging van Zwanenburg hield knap stond onder de continue druk en de keeper van Zwanenburg onderschepte vele voorzetten.
Na twintig minuten brak Nena het verzet. Met een weergaloos schot van 25 meter was de keeper van Zwanenburg kansloos.
De tweede helft was Alliance zo mogelijk nog sterker. Het veld werd breder gehouden en er werd meer over de vleugels gespeeld. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor de goal (twee betekenissen). Er werd goed overgespeeld en er waren mooie combinaties. Het was Ilse die na een lange rush het hoofd koel hield en met een hard schot de twee aantekende. Nena vergrootte de voorsprong met weer een afstandschot. Vervolgens maakte een van richting veranderde kanonskogel van Yara een einde aan alle illusies van Zwanenburg: 4-0. Een snel schot van Emma ketste af de lat. Ilse en Verena waren nog dichtbij een doelpunt, maar de verdediging van Zwanenburg deed (helaas) goed werk. Vivian heeft intussen patent op een bepaalde manier van doelpunten maken: van afstand, rustig en zeer geplaatst: 5-0. Prachtig. Een tweede afstandsschot van Vivian werd op miraculeuze wijze door Zwanenburg uit de goal geranseld.
Dit was een collectieve topprestatie: achterhoede, middenveld en voorhoede hebben alles gegeven en heel sterk gevoetbald.