Alliance E6 naar verdiend gelijkspel

Zaterdagochtend in het zonovergoten en sfeervolle complex van Bloemendaal kon Alliance E6 weer eens laten zien wat het waard was. Tegen een sterk Bloemendaal werd het een pot die alle kanten op kon gaan. Met het terechte 1-1 gelijkspel kon iedereen tevreden naar huis.

Bloemendaal leek in niets het team dat in de eerste seizoenshelft nog met 7-1 door onze jongens van de mat werd weggespeeld. Niet alleen Alliance kwam het veld op om te winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was de taktiek duidelijk. Alliance viel aan en Bloemendaal loerde op de counter. De dreiging voorin leidde tot een paar gevaarlijke momenten bij het doel van Bloemendaal. Max strooide daar met een paar listige bewegingen waar de verdediging geen antwoord op vond. Een corner van Casper werd door Max hard rakelings langs de kruising gekopt. Ook Bloemendaal had zijn momenten. Met twee sterke spitsen was er voor de verdediging heel wat werk aan de winkel. Maar Thomas, Igor en Justus hielden het hoofd koel. Het veld van Bloemendaal lag er niet helemaal goed bij. Daardoor ontstonden over en weer hilarische momenten als spelers de bal probeerden te trappen en de bal weer eens op een polletje kwam. Dan blijkt dat de spelers van Alliance de laatste tijd toch wel erg veel op de perfecte kunstgrasvelden hebben gespeeld. In de loop van de eerste helft liet Alliance zich wat terugzakken en kon Bloemendaal het initiatief in de wedstrijd overnemen. Bij een van de aanvallen plukte Thijs een keihard schot klemvast uit de kruising. Super, Thijs! Met een Bloemendaal dat naarmate de wedstrijd vorderde meer druk kon zetten op Alliance kwamen voor onze jongens de countermogelijkheden. Daardoor kwam de licht geblesseerde Noah, spelbepaler op het middenveld, en de hardwerkende Igor lekker in de wedstrijd. Met veel gevoel voor schoonheid omspeelde Noah twee spelers en zette Lars in kansrijke positie. Die schoot de bal op de onderkant van de lat. De counter die daarop volgde werd goed uitgespeeld door Bloemendaal: snel, behendig en doelgericht. De bal verdween onhoudbaar langs keeper Thijs: 1–0.

In de wedstrijd werd door beide teams fanatiek en sportief gespeeld. Sven raakte in de eerste helft een speler van Bloemendaal wat ongelukkig maar stopte direct een bood zijn excuses aan. Precies zoals het hoort. In de tweede helft werd keeper Thijs vervangen door Sven. Met een creatieve Thijs voorin kwamen er mooie kansen. Gezegd moet worden dat de keeper van Bloemendaal een paar 100%-kansen met uiterste inspanning er geweldig uit wist te houden. De corners voorin werden genomen door Lars en Casper. Een van de corners van Lars kwam op het hoofd van een Bloemendaler die ongelukkig zijn eigen doelman passeerde: 1-1. Daarna ging Alliance voor de winst en het slot van de wedstrijd was dan ook duidelijk voor Alliance. Maar ondanks de grote inzet en schoten hield de keeper van Bloemendaal met klasse zin doel schoon. Met het gelijke spel kon iedereen leven.