Alliance E4 neemt koppositie over van DSK E2

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper DSK E2 op het programma. Als Alliance E4 van deze club zou winnen, zou Alliance de koppositie over kunnen nemen. Morris werd vandaag uitgeleend aan de E3 en kon dus zelf niet aanwezig zijn bij deze belangrijke wedstrijd. Nicolaas die vorig seizoen onderdeel uitmaakte van dit team komt de E4 weer versterken (welkom terug). Vaste coach Stobbelaar kon wegens andere activiteiten de uitstekende verrichtingen van zijn pupillen helaas niet zelf aanschouwen. Vervangend coach Cornelissen stuurde de boel professioneel aan.

Er zaten veel grote jongens bij de tegenstander die – ook in de ogen van de supporters - zeer imponerend waren om te zien. De E4 had daar totaal geen boodschap aan en speelde haar eigen spel. De kracht van het spel van de E4 ligt vooral in het buitengewone teamwork, waarbij er veel en snel wordt overgetikt, afgewisseld met fraaie solo-acties
Vanaf de eerste seconde en dat wel zo’n 10 minuten achter elkaar, vormde de E4 één groot aanvalsoffensief en hoefde de verdediging nauwelijks in actie te komen.
Na talrijke kansen voor Alliance die voor een deel goed werden gered door de keeper van de tegenpartij was de openingstreffer voor Pim. Hij scoorde met rechts uit een voorzet van de ver opgekomen Anne. Enige tijd later wist keeper Thijs een zeer lastige bal met de voeten te redden, redde Nicolaas vervolgens nogmaals, maar wist DSK in derde instantie toch de 1-1 te maken. Daarna mondde één van de mooie soloacties van Jochem uit in een voorzet aan Sjoerd die dit wist af te maken met een prachtige poeier in de kruising. Ook bij het derde goal kwam de assist op naam van Jochem. Na uitstekend combinatiespel tussen Jelmer, Ruben en Wouter, gaf Jochem een steekpas aan Pim die de bal nog net met links in het doel punterde. Vlak voor rust belandde een door Nicolaas hard geschoten bal - al dan niet via de kruin van Jochem - in het doel van de tegenstander (wegens het ditmaal ontbreken van tv-opnames zal dit ongewis blijven) en had Alliance bij rust een riante voorsprong van 4-1. Hoewel dit de voorbode leek te zijn voor een verdere ruime uitbouw in de tweede helft kreeg de tweede helft een iets rustiger karakter.
Na rust werd er goed verder gewerkt zeker ook door de verdediging, in de tweede helft bestaande uit Thijs, Anne en Jelmer. Maar na enkele fraaie reddingen door Nicolaas die de tweede helft op keep stond wist ook DSK weer te scoren. Toch werd het door het solide spel van de E4 niet meer echt spannend en was alleen de vraag of ze nog in staat waren te scoren. Dat gebeurde na een strakke voorzet van Wouter op Ruben die de bal het net in wist te jagen. En zo werd de eindstand 5-2, een ruime en dik verdiende overwinning, en is de E4 nu koploper. Ga zo door jongens, want het blijft, met nog een aantal wedstrijden voor de boeg, heel spannend!