C1 geeft Visitekaartje af in Castricum

Tegen hoofdklasser Castricum moest de C1 onder barre omstandigheden op een mooi kunstgrasveld aantreden voor de volgende bekerronde. De wedstrijd werd er een om nooit te vergeten. Hoewel de C1 werd uitgeschakeld omdat Castricum de beslissende strafschoppen na de 1-1 uitslag beter nam, liet de Alliance ploeg een verbluffend goede indruk achter.
Met drie debutanten uit de C2 die allen behoorlijk tot goed presteerden was de wedstrijd een reclame voor de voetbalsport. Een uitstekende scheidsrechter, die goed oog had op de fysieke overtredingen van de thuisclub waarvan de spelers gemiddeld een kop groter waren dan de Haarlemmers, zorgde ervoor dat er gevoetbald kon worden. (Wat eten ze toch boven het Noordzeekanaal of wordt er Pokon door het voer gedaan?). Een schitterende wedstrijd ontspon zich waarbij door het technisch vernuft door Alliance een licht overwicht werd bereikt.

Door een keepers foutje kwam Castricum tegen de verhouding in op voorsprong. Met nog tien minuten te spelen stak de coach van Alliance, Frans Veldt, tien vingers in de lucht. Een teken dat door aanvoerder Rico (uitstekend) werd begrepen waarna deze speler een positie opschoof en de thuisploeg bijna niet meer op de helft van Alliance kwam. Een geweldig slotoffensief volgde met drie minuten voor tijd de mooie gelijkmaker van Dirk. Het aanvallende en mooie strijdlustige voetbal van Alliance werd beloond. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Daar stonden ze, de twee ploegen op de middellijn, met de armen om elkaar heen. Zinderende spanning in de regen. Een echt bekerduel met alles wat erbij hoort.
Castricum schoot iedere penalty feilloos binnen hoewel de Alliance keeper bijna twee keer kon keren. De vierde strafschop van Alliance ging over, de bal was niet goed neergelegd. Een leermoment en verdriet bij de nemer. Maar niemand nam het hem kwalijk. Zo goed voetballen en toch verliezen en uitgeschakeld zijn. Jammer. Maar wat een reclame voor de voetbalsport en wat leuk dat alle toeschouwers, de tegenstander en de scheidsrechter alleen maar complimenten hadden voor die uitstekende Alliance ploeg. Ook van deze kant. Geweldig gedaan jongens! Zo spelend hoeven jullie van niemand te verliezen!