Knappe zege D2 bij de Koninklijke HFC D2

Omdat de mannen te zelfverzekerd dreigden te worden leek een uitstapje naar de Koninklijke HFC voor een potje tegen de D2 een verstandige zet. Immers, die D2 speelt een stuk hoger dan wij (wij zitten bij hun D4) en zij draaien ook nog bovenin mee. Diverse jongens hadden op school van HFC’ers gehoord, dat “onze D2 is vet goed, die maken jullie met 6-0 in”. De eerste tien minuten leken deze klasgenootjes gelijk te krijgen. Een verzorgd opbouwend HFC beschikt over snelle, handige middenvelders en een gevaarlijke aanval. De D2 zette zich schrap: Polle, de aanvoerder die de indruk wekt dat nooit de weg kwijt raakt, regisseerde rustig de verdediging, waarin Steven diverse aanvallers (en hun ouders) tot wanhoop bracht. Mick en Wes beten zich vast in hun tegenstanders. Toch werd het na een kwartier 1-0 voor HFC uit een prima uitgespeelde aanval. Ach, dacht uw correspondent, dat hebben ze mooi een kwartier volgehouden. Hopen dat de score niet te hoog oploopt.

Een kleine omzetting volgde: Jan Joris naar linksbuiten, want hij liep wat verloren als mid-mid en Thomas als mid-mid. Tot onze verbazing herpakte de D2 zich buitensporig. Thmoas bracht iets bruisends vanuit zijn positie en ineens werd er voorin gejaagd.Youri kletste ouderwets over twee verdedigers heen kwam alleen voor de keeper en de rebound stuitte voor de voeten van Jan Joris die koel afmaakte. Vervolgens kwamen we goed weg bij een prachtige HFC aanval en uit de tegenstoot plaatste Marijn een bal werkelijk Wesley Sneijder-achtig mooi tussen twee verdedigers in de loop van Jan Joris, die hard en hoog raak schoot. Volgens mij zijn ze stormrijp, mompelde ik hoopvol. En jawel, de verzorgde opbouw van HFC werd nerveuzig, Mattijs onderbrak en zette hoog voor op Youri die keeper en twee verdedigers trotseerde. Wederom rolde de bal naar Jan Joris, die dankbaar afdrukte: 1-3 ruststand. In de 2e helft begon de D2 weer ijzersterk en liepen we via goed storen door Robbie en Youri en afmaken van Jan Joris uit naar 1-4. Tim verscheen herboren op het veld als rechtsbuiten (in de 1e helft leed hij wat onder de druk van het spelen tegen klasgenootjes); de achterhoede van HFC had al met al een zware avond. Uit een corner - volgend op een buitenspelsituatie volgens onze grens – maakte HFC 2-4, maar even later volgde een geraffineerd indraaiende vrije trap van Polle waar Tim overheen stapte en zonder dat iemand hem raakte was het 2-5. Vlak voor tijd maakte HFC nog 3-5 al was ook daar nogal wat discussie over (volgens onze mannen was de bal al een meter over de achterlijn geweest).

Enfin, prachtige presentatie. Volgens mij zijn de mannen klaar voor een pot tegen Olympia Haarlem; het team dat ons op het HFC-toernooi van de mat speelde!!!