Alliance E6 geconcentreerd naar winst

Een gloednieuw kunstgrasveld in Driehuis, een lekker zonnetje en een flinke hoeveelheid supporters waren de omstandigheden waarin Alliance E6 zaterdagochtend moest aantreden tegen Velsen E5. Na de overwinning in de eerste wedstrijd (met 8-5) zat de spirit er vanaf het eerste fluitsignaal goed in. In een spannende pot, met ook een uitstekend spelend Velsen, was het Alliance dat met de winst naar huis ging: 3-1.

Al direct vanaf de aftrap werd er goed breed heen en weer getikt. Vooral voorin hadden de spelers van Velsen daar in de beginfase geen antwoord op. De 1-0 kwam al na een paar minuten tot stand in een lekker een-tweetje. Max passt naar Sven, Sven passt naar Max, en Max passt naar Sven die de bal onhoudbaar in de hoek van het doel plaatst: eenvoudig, mooi, beheerst en doelgericht. Alliance bleef na deze openingstreffer drukken en er kwamen nog een paar aardige mogelijkheden, waarbij een verwoestende uithaal van Max helaas op de lat belandde.

In de verdediging werd er in de eerste helft gedisciplineerd gespeeld, waarbij Thomas als centrale verdediger nauwelijks te passeren was. Bij aanvallen op de vleugels waren het Justus op rechts en de handige linkspoot Igor op links die niet alleen de ballen vakkundig afpakten maar ook daarna direct de vrije man de bal wisten toe te spelen. Een aantal malen wisten de fysiek sterke spelers van Velsen toch schoten op het doel te plaatsen. Doelman Thijs werd daardoor op de proef gesteld maar hield de nul, mede door een tweetal miraculeuze safes. Een keiharde corner van Velsen spatte op de paal uiteen naast het hoofd van Justus. De speler van Velsen verontschuldigde zich direct in een wedstrijd die van beide kanten zeer sportief verliep. Regelmatig waren beslissingen van de scheidsrechter óf niet in het belang van Alliance óf niet in de geest van de wedstrijd. Dat zal er ook alles mee te maken hebben gehad dat de functies van scheidsrechter en coach niet goed samengaan. Maar de mannen van Alliance lieten zich door niets van de wijs brengen. Coach Peter bleef rustig bij dubieuze beslissingen en zorgde ervoor dat de gekozen tactiek door iedereen gedisciplineerd werd uitgevoerd.

Op het middenveld speelde Noah een lekkere wedstrijd. Door goed mee te verdedigen en met mooie draaibewegingen de bal af te schermen groeide hij uit tot uitblinker in deze wedstrijd. Dat er op de training op draaibewegingen was geoefend was duidelijk te zien. Het was met al dat kappen, draaien en tikken één grote trucendoos waardoor Velsen dolgedraaid werd.

Zoals ook vorig seizoen gebruikelijk wisselen Thijs en Sven elkaar in de rust als keeper af. De tegentreffer die Sven vroeg in de tweede helft om zijn oren kreeg was echter een onhoudbare pegel. Na de 1-1 kwam Velsen beter in het spel en ontstonden er een paar hachelijke momenten voor het doel van Sven. Een keer was het Thomas die een bal net van de doellijn wist weg te schieten. Maar ook Alliance kreeg een paar mooie kansen. Een hard schot van Casper belandde op de lat. Thijs schoot vanuit de draai een bal net naast. Maar met een prachtig slotoffensief kon Alliance de winst naar zich toetrekken. Lars knalde de bal onhoudbaar rechts in de kruising: 2-1. En om daarna helemaal een eind aan de onzekerheid te maken was het de eerder even geblesseerd geraakte Casper die op drift raakte. Mooi geplaatst, en ook in de kruising, bracht hij de eindstand op 3-1.