E1 2e op zwaar hoofdklasse toernooi

Lekker zonnetje en 27°C, dus ideaal voetbalweer. Not! Terwijl onze eerste tegenstander gedisciplineerd aan het opwarmen was sleepte de E1 zich naar wat reclameborden in de schaduw, waar enige moeizame stretchoefeningen werden gedaan. “Te heet om sprintjes te trekken”, zo luidde de boodschap. Tegenstander was RKDEO, hoofdklasse-kampioen (hebben dit jaar twee keer Feijenoord verslagen) ging soepel combinerend van start en wist na vijf minuten onze verdediging geheel uit te spelen: 1-0. Tsja, dan hoop je dat de pijn een beetje mee zal vallen.

Maar de E1 is een vechtersteam. De slimmeriken hadden door dat RKDEO geen wissels had en ze verhoogden het tempo. Lange ballen en veel druk van Youri en Robbie en RKDEO kreeg het zwaar. Joel en Wesley hielden de spitsen en Jesse, Marijn en Mattijs liepen zich op het middenveld het snot voor de ogen. In de 2e helft begon RKDEO te kraken. Na een splijtende dieptepass van Youri ging Marijn als een volleerde spits tussen twee man door en werkte koel af met links. Even later bediende Marijn Youri prachtig, die snoeihard net naast schoot. Een kopbal van Youri rakelings naast. Het leek net niet te gaan worden, tot hun keeper in de laatste minuut onzorgvuldig uitwierp en Robbie goed oplette. Een onnavolgbare frommelgoal volgde: 1-2! Helaas moesten we meteen door tegen het ijzersterke Graaf Willem. Die hadden net een half uur in de schaduw uit kunnen rusten, terwijl onze mannen een fantastische krachtsinspanning achter de rug hadden. Alleen Wesley hield het vol. De rest moest continu gewisseld worden wegens uitputting en uitdroging. Tot onze verbijstering scoorden we toch in de tweede helft de 1-0! Een mooie vrije trap van Jesse werd niet goed weggewerkt en Mattijs vuurde raak. Helaas scoorde de levensgevaarlijke Graaf Willem spits meteen tegen en toen was het op…. Met de tong op de schoenen incasseerden we vier goals op rij. Bas, die heel goed keepte kon er niks meer aan doen. We veerden nog een keer op toen Marijn weer prachtig paste op Robbie, die na een sublieme aanname de 4-2 maakte. De laatste wedstrijd tegen Smitshoek was zwaar. Een zeer gedisciplineerd, goed opbouwend team. Een beetje tegen de verhouding in scoorde Robbie uit een assist van Youri 1-0. Een van richting veranderd schot liet invaller-keeper Jesse kansloos, maar vlak voor rust werd Youri door Wesley gelanceerd. Hij omspeelde behendig de keeper, kwam in moeilijke schietpositie, schoot toch, maakte een sliding en iedereen lag op de grond, behalve slimme Robbie die hard en hoog raak schoot. In de 2e helft steeg de temperatuur nog verder en zakte het tempo flink. We werden wel steeds sterker en uiteindelijk schoot Marijn nog een keer snoeihard raak.

Jongens, een geweldig einde van een prachtig jaar. Coaches en ouders hebben van jullie voetbal en beleving genoten.