B1 kampioen!!

Zaterdag 1 mei tijdens de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen stond er voor de B1 een absolute kraker op het programma: de uitwedstrijd tegen de directe concurrent Hillegom. Een mooier einde van de competitie kan je eigenlijk niet bedenken. Voor beide ploegen was het erop of eronder, winnen leverde zowel aan ons als aan Hillegom het kampioenschap op, terwijl bij een puntendeling Schoten er met de 'titel' van door zou gaan.

Hoe de wedstrijd ook af zou gaan lopen, aan de voorbereiding zou het zeker niet hebben gelegen. Al dagen voor de wedstrijd werd door beide coaches uitgebreid nagedacht over de verschillende scenario's die we tegen konden komen en werden er passende tegenmaatregelen bedacht. Ook het noodgedwongen ontbreken van Jesse en Sven leidde tot heel wat discussie. Maar daags voor de wedstrijd was het op papier allemaal uitgedacht. De vaste ploeg van 12 werd aan gevuld met 4 extra B2 spelers (Jesper, Jorren, Toine & Twan) waardoor we met 16 spelers en alle posities dubbel bezet konden afreizen naar Hillegom.

11:30 verzamelen, het druilerige begin van de dag is volledig vergeten. de zon begint te schijnen. En.... Iedereen is stipt op tijd aanwezig! We beginnen scherp vandaag! Wat een heerlijke dag, ook m'n tas voelt anders dan normaal: het gewicht van de 3 flessen champagne geeft me een geweldig gevoel: het kan niet mis gaan,

12:10 Hillegom, ook de laatste 3 spelers hebben het veld van Hillegom gevonden en we kunnen beginnen met het echte werk. De spanning is voelbaar in de kleedkamer, maar er is ook veel vertrouwen, we hebben Hillegom immers thuis ook gepakt met 3-1. Ed vraagt om een scherpe warming up. Ik onthul de inhoud van mijn tas: champagne! Het doel is duidelijk. Zelfs de warming-up is bijzonder vandaag.

12:50 We zijn weer terug in de kleedkamer, de opstelling staat op het bord en de tactische bespreking is kort en duidelijk. Iedereen weet wat er te doen staat. Als we de kleedkamer verlaten schalt Ruud van Nistelrooy's “Ik wil dat ons land juicht” door de lucht.

13:00 De wedstrijd is gestart! Wat een prachtige sfeer, heerlijk zonnetje en een goed gevulde tribune met fanatieke supporters. En we beginnen sterk, al na 5 minuten ligt de bal achter de keeper van Hillegom. Na een prachtige actie van Duco wordt uiteindelijk Tobias volledig vrijstaand in het strafschopgebied gevonden 0-1 ! Een super begin, maar gaande weg de 1de helft verliezen we de grip op het middenveld en Hillegom begint steeds gevaarlijker te worden. Maar scoren lukt Hillegom niet totdat de scheidsrechter de helpende hand toesteekt en een onschuldige valpartij, promoveert tot een strafschop. Die buitenkans laat Hillegom natuurlijk niet onbenut (1-1)

13:45 In de rust wordt de 1e helft geanalyseerd en het strijdplan aangepast. Het probleem van een steeds vrijkomende middenvelder wordt opgelost en we gaan met een extra spits spelen. Ook in onze 1e wedstrijd tegen Hillegom was de ruststand 1-1 en toen was de 2de helft volledig voor ons.

13:55 We beginnen goed aan de 2de helft! Het middenveld probleem lijkt adequaat opgelost en we krijgen aanvallend de overhand. We voetballen nu beter en zijn conditioneel ook sterker. En na een prachtige voorzet van Duko weet Tobias te scoren 1-2 !!!

De 2-1 in voorbereiding: de bal is links boven de goal

De 2-1 in voorbereiding: de bal is onderweg naar het hoofd van Tobias. De keeper is al bijna geklopt.

Goal!!!!

Geluk en ontgoocheling

Toen Tobias10 minuten later opnieuw op aangeven van Duko de 3-1 scoorde was de wedstrijd beslist:

B1 is kampioen!!!

Michael, Cas, Jesse, Nelson, Douwe, David, Sven, Thomas, Danny, Daniel, Daan, Niels, Tobias, Duko, Twan, Toine, Jesper jullie hebben het super gedaan. Het was een prachtig jaar met een geweldig slot. gefeliciteerd met het kampioenschap.