E1 wint Swift Toernooi

Het 100-jarige Swift vierde zijn verjaardag met een mooi Paastoernooi. Een interessant deelnemersveld van overwegend hoofdklassers beloofde spannende wedstrijden. En een luxe-verzorging: iedere ploeg kreeg een tas met mandarijntjes, appels, broodjes en Fanta!

WSV uit Wormerveer (in mooie groen-zwart gestreepte shirts, die sprekend op het fraaie Alliance-tenue lijken)) begon voortvarend. De Alliancers waren nog niet geheel wakker en bij rust stonden we 0-1 achter. Maar kort voor de pauze was de energie al weer merkbaar. Verre uittrappen van interim-keeper Jesse zorgden continu voor gevaar, want Robbie en Youri waren bijna niet te houden. Direct na de rust scoorde Robbie de gelijkmaker en toen was het wachten op de winnende treffer. Die kwam, en wel van de voet van een nieuw scorend fenomeen: Marijn. Met links nog wel. Van tevoren leek BFC uit Bussum de gevaarlijkste concurrent. Hun E1 van vorig jaar was uitstekend. Maar onvervaard stormde Alliance uit de startblokken en Youri opende snel de score. Toen Robbie even later de 2-0 er in prikte was de strijd wel gestreden. In de 2e helft maakte Mattijs er nog 3-0 van. De nieuwe keeper, Bas, kreeg er zoveel lol in – met name ook in de verre uittrappen - dat hij de rest van het toernooi verder keepte. Ook tegen Swift hetzelfde beeld. Achterin waarin Wesley en Steven vrijwel onpasseerbaar en Jesse en Mattijs stuurden continu de hazewindhonden voorin weg. Uit zo’n trap van Bas combineerden Mattijs en Youri tot Robbie uiteindelijk intikte. Daarna liet Steven van zeker 20 meter een schot los dat hoog in het doel dwarrelde. In de 2e helft knalde Marijn genadeloos de 3-0 binnen. Wat zich in die 3e wedstrijd al aftekende was een masterclass kansen missen van onze voorhoede. In de 4e wedstrijd stegen ze naar ongekende hoogten. Ze waren continu gevaarlijk en creëerden kans na kans, maar met werkelijk duivelse precisie wisten ze steeds de verkeerde kant van de paal te vinden. Huizen won daardoor wel deze laatste wedstrijd, maar omdat ons doelsaldo veruit het beste was was de meer dan verdiende 1e plek toch voor ons. Proficiat, mannen!!