Spanning in vierde klasse D

ZONDAG VIERDE KLASSE D - Het was gisteren een speeldag met verrassende uitslagen. SVIJ verloor met 1-2 van DSK en Alliance '22 boekte een 3-0 zege op Velsenoord.

Alliance '22 verraste gisteren op eigen veld met een eclatante 3-0 zege op Velsenoord, een ploeg die aan een vrije val bezig is. Bovendien had de marge nog veel groter kunnen zijn dan de drie treffers, maar een gebrek aan zorgvuldigheid in de afronding voorkwam dat. Remco van Zijl zorgde voor de voorsprong en Bart Sielcken maakte vlak daarna de 2-0. Van Zijl schoot nog voor de rust de uitslag tegen te touwen.

In de top van de ranglijst kwam SVIJ thuis bedrogen uit met een 1-2 nederlaag tegen het in vorm verkerende DSK. Op de uitslag viel ook niet zoveel af te dingen, want DSK was de betere ploeg. Al kwam SVIJ wel op voorsprong via Ronald van der Lugt. Henk Swier liet daarna enkele mooie kansen liggen voor de IJmuidenaren, waarna op slag van rust Jaco Houtkamp de 1-1 liet aantekenen. Na de rust was DSK heer en meester en maakten de bezoekers het karwei af via Riek Baladin.

Olympia Haarlem deed wel wat het aan zijn stand verplicht is. De ploeg van trainer Rob Buchel had een makkelijke middag tegen het al bijna gedegradeerde De Brug (3-0). Met de uitslagen van de concurrentie is een eerste titel van de fusieclub nabij. De van een schorsing teruggekeerde Melvin Jordaan scoorde de eerste twee doelpunten. Ruud Hunting maakte het trio treffers vol.

Bloemendaal deed uitstekende zaken met een ruime 4-0 zege op RCH. De Bloemendalers vergaten nog vaker de trekker over te halen, want kansen waren er genoeg. Riek Kuit maakte met een geplaatste kopbal de 1-0. Tim Joon scoorde daarna ook met zijn hoofd en zijn broer Paul wist ook het net te vinden. Invaller Wouter Snel scoorde de vierde treffer voor de thuisploeg. Baidy maakte na lang blessureleed zijn rentree. De scheidsrechter nam af en toe discutabele beslissingen.

Zwanenburg boekte een overtuigende 5-2 zege op Schoten, dat door de nederlaag en de winst van Alliance weer naar de laaggeklasseerde ploegen moet kijken. Ruben Karelse maakte 1-0 en 2-0 op het Zwanenburgse kunstgras. Rik Prins zorgde voor de aansluiting in de wedstrijd, maar na de rust liep de thuisploeg weg met twee goals van Riek Buijs en een treffer van Riek van Veen. Dennis Woelinga maakte de uitslag nog iets draaglijker voor de Haarlemmers.

Bron: Haarlems Dagblad 15 maart 2010