Nog acht finales

OLYMPIA OP KOERS, ZORGEN VOOR ALLIANCE - Nog acht finales
HAARLEM Zondag 7 mrt 2010 - Alliance '22 en Olympia Haarlem wisten de toeschouwers geen moment te boeien, maar de bezoekers , namen wel de vitale punten mee naar Haarlem-Zuid. De koploper won met 0-2 en duwde daarmee Alliance verder in de put. Het was het weekeinde van de cadeautjes voor Olympia Haarlem en voor trainer Rob Buchel. Het eerste presentje kwam er in de, vorm van een regelmatige 0-2 zege op het jonge Alliance '22. Het tweede cadeau was de vijfde wedstrijd op rij zonder tegen treffer en het derde was de tweede periodetitel voor de Haarlemmers.

Niet, dat die prijs nodig is om de promotiekansen te vergroten, want de derde klasse lonkt al weken na de sterke reeks overwinningen. Dan was daar van de week voor Buchel ook een nieuwe uitdaging na vier jaar Olympia Haarlem. Schoten klopte aan de deur en afgelopen donderdag kwam het rond met de vierdeklasser. "Allereerst wil ik mijn werk afmaken met een titel. Een mooier afscheid is niet denkbaar. Daarnaast ben ik erg blij met Schoten als nieuwe club. Er zijn daar veel ambities, goede jeugd. Ze willen graag iets meer zijn dan een stabiele vierdeklasser. Daar wil ik graag deel van uit maken. Ik ben wel toe aan een nieuwe stap."

Over de wedstrijd zal de oefenmeester niet zo'n heel gelukkig gevoel hebben overgehouden. Goed voetbal was op het dramatisch slechte veld moeilijk. Beide teams vermaakten het publiek in het geheel niet. Alliance miste aanvoerder Tim Koppen en bij de bezoekers zat Melvin Jordaan een schorsing uit. Bas Schulze (ex-Alliance) scoorde al na vijf minuten na slecht verdedigen van Jim Hurkmans. Een minuut later stond de aanvaller weer oog in oog met doelman Anton Koers, maar de bal ging naast. Alliance herpakte zich en gaf daarna weinig kansen meer weg.

Zelf creëerde het ook niet veel, maar een schot van Jimmy dos Santos op de lat en een dotje voor Remco van Zijl troffen geen doel. In de tweede helft werd het duel nog matiger, maar was Schulze nog wel dichtbij. Zijn bal werd van de lijn gehaald. Het tweede doelpunt van invaller Ralf Cassa was illustratief voor de wedstrijd. Koers schoot de bal tegen Cassa aan, waarna het speeltuig tergend langzaam in het doel rolde. Olympia Haarlem weet als titelkandidaat slechte wedstrijden ook gewoon te winnen. Alliance heeft minder duels gespeeld dan de concurrentie, maar het gat is inmiddels wel opgelopen tot zes punten met Zwanenburg. Het bestuur zal willen voorkomen dat het op een fonkelnieuw sportcomplex in de vijfde klasse speelt. De piepjonge ploeg heeft nog acht finales te gaan om het onheil te voorkomen.