E1 verslaat JAU E1 met 4-1

Met Kyle als interim-keeper en met Pepijn en Boris als invallers op het veld begon de E1 een tikje aarzelend tegen Jong Aalsmeer. De Aalsmeerder startten fel en dachten zo’n team met kleine mannetjes wel aan te kunnen. Na een minuut of vijf hadden onze nieuwe mannen hun plekje echter gevonden en namen wij het initiatief over. Pepijn en Youri konden elkaar goed vinden, zoals zij bij de 1e corner lieten zien. Prachtige corner van Pepijn en Youri kopte snoeihard via de onderkant lat raak.

Op het middenveld liep Boris een marathon, wat goed uitkwam, want Bas heeft de bal liever aan zijn voet dan dat hij achter een tegenstander aan draaft. Toen Bas hem inderdaad aan zijn voet had knalde hij hard op de paal en even later trof Boris de andere paal. Ook Youri en Pepijn zetten elkaar nog een keer vrij voor de keeper, maar voor rust wilde de bal er niet meer in. JAU kreeg af en toe een kansje maar voor de rest heerstten Joel, Jesse en Wesley. Vooral van Wes een top-prestatie, want die had daarvoor (net als Youri, Pepijn en Jasper) al een hele wedstrijd achter de rug. Nils kwam tegen het einde van de 1e helft in het veld en in de 2e helft liet hij bij een paar kansen van JAU weer zien hoe goed hij kan keepen. In die 2e helft kwam Jasper op Pepijn’s plek te spelen en ook hij wist samen met Youri de Aalsmeerders zenuwachtig te maken. Bij de 2-0 leidde hij listig de verdediger af, zodat Youri – gelanceerd door Boris – recht op het doel af kon en rustig 2-0 maakte. Het leek beslist en toen zakten we in. Het ging een paar keer net goed en toen speelde JAU fraai een kans uit. Net toen het spannend dreigde te worden won Jesse een scheidsrechtersbal (volgens sommigen stuitte de bal niet..) en uit de razendsnelle aanval die volgde schoot Youri de 3-1 binnen. Toen was het gedaan al was het voor de liefhebbers smullen, toen Jesse met een prachtpass Jasper lanceerde, die zijn hoofdklassedebuut met een doelpunt opluisterde. Het werd nog bijna 5-1 door Joel, die twee keer een enorme rush besloot met een schot voorlangs. En zo blijven we op de 1e plek, mannen!!!