Zo 07/02: Spaarnwoude A1 0 2 Alliance’22 A1

Zondag ochtend 10:15 de A1 staat klaar om te vertrekken richting Spaarnwoude. Voor de eerste wedstrijd na de winterstop. 1 van de jongens is er alleen nog niet en hij neemt ook de telefoon niet op. Toch maar vertrokken, en onderweg langs zijn huis gereden en hem letterlijk uit zijn warme bed gehaald!

De opstelling was anders dan waarin ze voor de winterstop speelden. In plaats van het gebruikelijke 4-3-3 gingen ze in een 4-2-3-1 formatie spelen. Met één diepe spits, hangende buitenspelers en een blok op het middenveld.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren voor Spaarnwoude, die blijkbaar een stuk frisser waren, of lag het aan de opstelling waarin de A1 begon? Nadat na 5 minuten alleen maar ballen naar voren trappen eindelijk alle slaap uit de ogen was gewreven en iedereen goed wakker was. Begon de A1 te draaien.

Het was nog steeds wennen aan deze nieuwe formatie, maar de combinaties begonnen steeds beter te lopen met als gevolg meer druk richting de goal van Spaarnwoude. Voornamelijk dankzij uitbraken van de linksbuiten en diepe ballen op de spits.

Spaarnwoude, bestaande uit grote jongens knalde overal hard in. De A1 liet zich ook niet van zijn zachtste kant zien, maar werd vrij vaak terug gefloten door de scheids die af en toe zeer discutabele beslissingen had. Zo werden er ‘officiële’ waarschuwingen gegeven aan sommige spelers van de A1 voor vrij kleine overtredingen.

Helaas voor de A1 had Spaarnwoude er nog steeds veel zin in en beukte ze er fel tegenaan. Hierdoor ontstonden ook bij het goal van Alliance wat kansen, die er mede dankzij goed keepers werk niet ingingen. Uiteindelijk met een 0-0 stand de rust in. In de kleedkamer wat gemopper op de scheids, een paar wissels en verder warme thee om op te warmen.

Direct na het fluitsignaal van de scheids voor de 2e helft begon de A1 sterk. Veel druk, veel pogingen tot combinaties die vaak goed begonnen maar een echte eindpass miste. Maar het ging vooruit! Vanuit een inworp bij de 16 meter van Spaarnwoude in de buurt, werd een mooi subtiel steekpasje gegeven en de laatste man van de A1 nota bene! Speelde één tegenstander voorbij, en schoot de bal onhoudbaar voor de keep in de goal. 0-1 voor Alliance’22.

Hierna werd Spaarnwoude wat feller en de scheids wat vervelender. Hij floot vaker voor kleine dingen die soms nog niet eens overtredingen waren. En hieruit kwam ook nog een gele kaart voor de A1. Een aantal aanvallen en doelpunten van Alliance werden hierna afgefloten door de scheids, wegens buitenspel of een andere overtreding.

Uit een van de spaarzame keren dat de A1 een vrije trap mee kregen werd de bal mooi voor de goal van Spaarnwoude gebracht. Vervolgens werd er vol over de bal heen gemaaid door enkele spelers en zo kwam hij uiteindelijk voor de voeten van een Alliance’22 speler. Die hem prachtig over alles en iedereen inclusief de keeper heen schoot. 0-2 voor Alliance’22.

Dit doelpunt zorgde voor een laatste krachtsinspanning van Spaarnwoude die nog een zeer onterechte penalty kregen na een schwalbe. De penalty werd echter goed gestopt door de goed spelende keep van Alliance’22.

Uiteindelijk met een 0-2 stand de wedstrijd goed uitgespeeld met zelfs nog een paar grote kansen voor de A1, die helaas niet werden verzilverd.

Heren, volgende week spelen we thuis tegen Spaarnwoude A1. Wanneer we zo spelen als vandaag moeten we ze kunnen hebben!