Overtuigende overwinning van F1 bij de Koninklijke

Zaterdag 28 maart gaat de F1 met goede moed op weg naar de uitwedstrijd bij de KHFC. Onze jongens zijn vanaf de start van de voorjaarscompetitie bezig met een prima reeks wedstrijden. Bovendien hebben ze iets recht te zetten. Eerder dit seizoen werd op eigen veld, in de allerlaatste minuut nog met 2 – 3 verloren, door een lucky goaltje van de Koninklijke. Die domper is zaterdag ruimschoots goed gemaakt. Met goed teamspel is de KHFC F1 met maar liefst 1 - 4 verslagen.

Vanaf de aftrap zit Alliance goed in de wedstrijd. Op het middenveld zitten Lars en Mees hun tegenstanders meteen strak op de huid. De behendige HFC-ers krijgen nauwelijks kans om de bal rond te spelen. Op de flanken vangen Jasper van Wees, Young-kon en Pepijn opkomende HFC-ers op. Alliance trekt de wedstrijd naar zich toe met een combinatie van soepel samenspel én stevig doorzettingsvermogen. De eerste goal begint met een actie van Lars op de linkerflank. De HFC keeper weet vervolgens het schot van Pepijn nog te keren, maar kan niet voorkomen dat de snel inkomende Jasper Nieuwenhuizen de bal – die een moment blijft stil liggen op de doellijn – binnen weet te tikken. Vijf minuten later verovert Mees de bal op de as van het veld en zet Pepijn aan het werk. Met een strakke pass verlegt hij het spel naar de rechterflank, waar Young-kon de ruimte heeft om op te stomen. Zijn snoeiharde schot stuit op de vuisten van de keeper. Opnieuw is Jasper Nieuwenhuizen scherp en scoort, als geroutineerde goaltjesdief, de 0 - 2. Even later vuurt Jasper van Wees nog een afstandschot af, maar dat gaat jammer genoeg over.

HFC komt op 1 – 2 door een snelle uitbraak. Een aanvaller ontsnapt aan het middenveld en scoort verassend, met een schot dat net langs Tijn en onder Kyle doorschiet. Knap, want de Alliance verdediging laat zich niet vaak verschalken. Kyle keept weer een prima wedstrijd, met klemvaste reddingen en krachtige uittrappen. Samen met Tijn en Berhard vormt hij de minst gepasseerde verdediging in de poule! HFC krijgt weinig gelegenheid om zich aan hun treffer op te trekken. Alliance brengt de marge snel weer op drie doelpunten. Bernhard speelt in op Pepijn, die slalomt om twee verdedigers, passeert een derde en schiet de 1 – 3 hard in. Vlak voor rust krijgt HFC nog twee vrije trappen dichtbij het Alliance doel, die cool worden uitverdedigd. Dus rusten we met een comfortabele voorsprong. Snel na rust valt ook de 1 – 4 nog. Pepijn pikt de bal van een middenvelder af, kan rechtdoor naar de goal en scoort, met een verdediger aan zijn schouder, in de rechterhoek. HFC zet in de tweede helft nog wel aan en schuift een verdediger door naar middenveld. Tegen Zwanenburg ging de 2 -1 voorsprong in de laatste minuten nog verloren, maar nu spelen onze jongens de wedstrijd rustig uit. HFC komt met hoekschoppen nog voor de goal, maar Tijn en Young-kon voorkomen dat de Koninklijke nog gevaarlijk worden.

Na het laatste fluitsignaal kunnen we de tussenstand van de eerste competitiehelft opmaken. Onze jongens doen prima mee in een zware poule. Na vijf wedstrijden staat de F1 derde, met twee punten achterstand op de nummer twee – Velsen - die twee wedstrijden meer hebben gespeeld. De rest van het seizoen beloofd leuk en spannend te worden. Volgende week spelen we thuis tegen koploper VVC.