Alliance'22 C1 op bezoek bij Ado'20 C2

Zaterdag 21/03

Laat ik maar beginnen met het volgende, er is al een hele lange tijd een vervoersprobleem, dat houd in dat het steeds dezelfde ouders zijn die rijden, wat eigenlijk niet hoort. De ouders die altijd maar rijden beginnen het langzamer hand een beetje vervelend te vinden dat zij wel de moeite nemen om op hun vrije Zaterdag om 10:00 op Alliance te staan, terwijl andere ouders er geen zin in hebben. Daarom wil ik een OPROEP doen aan alle ouders van de kinderen die in de C1 spelen, of die misschien één keer willen helpen met ons vervoersprobleem anders komt er binnenkort een Zaterdag dat de C1 niet kan spelen wegens vervoer!!

Zoals ik net al zei was het Zaterdag dus weer raak met het vervoer, maar we hadden gelukkig
toch drie ouders die waren bereid om te rijden. Om 10:00 kwam er één auto op Ado'20 aan, terwijl we met drie auto's waren vertrokken. Om 10:15 waren die andere auto's nog steeds nergens te bekennen, dus besloten we maar een warming-up te doen want je moet toch wat.
Om 10:25 kwamen ook de andere auto's aan die, dus voor hun was er geen tijd meer om een warming-up te doen want we moesten om 10:30 spelen. We begonnen een beetje moeizaam (vind je het gek na geen warming-up) maar wel gemotiveerd aan de wedstrijd met de volgende opstelling:

Michael, Niek, Jeroen, Cas, Douwe, Anco, Thomas, Joost, Steven, Tobias, Jaap.

Al gauw zag je dat we best wel moeite hadden om zonder warming-up aan het warme weer te wennen, maar toch waren de grootte kansen voor ons. Al Vroeg in de wedstrijd heeft de Coach van Ado'20 commentaar op de scheids, waardoor de Coach meteen van het veld kon vertrekken. Niet ver daarna legde de scheids de bal op de stip na een overtreding van Cas, De penalty werd uitstekkend gehouden door Michael, die zijn werk de hele dag uitstekkend uitvoerde. Na die penalty waren de kansen eigenlijk voor ons, ondertussen was er gewisseld Toine en Tim kwamen erin voor Joost en Tobias, Toine voor het eerst in de spits en Tim op links-half. De wissels hielpen wel want er kwam al gauw veel actie via Tim en Toine.
Toine die even later een diepte bal kreeg, zijn tegenstander passeerde maar tegen de keeper schoot waarna Steven knap de 0-1 kon binnen schieten.

We gingen met 0-1 de rust in. Onze coach was natuurlijk zwaar tevreden dat we zonder voorbereiding toch op 0-1 komen. Hij zei vooral dat we zo door moesten gaan, maar wel iets rustiger moesten voetballen. Hij zij ook dat we ze makkelijk konden op vreten. In de rust werden weer twee wisseltjes gepleegd deze keer waren het Steven en Jaap die moesten wisselen dus Tobias en Joost kwamen er weer bij. In de tweede helft had de scheids eigenlijk een hoofdrol. Al vroeg in de tweede helft hoorde de scheids weer geschreeuw van de grensrechter van Ado'20 die ook het veld kon verlaten met een rode kaart. Niet veel later, zet Douwe een actie op, hij passeert twee man past hem hoog naar Toine die hem klaar legt voor Douwe die hem er mooi in schiet. Het stond 0-2 voor Alliance.

Ongeveer in de 70 minuut scoort Tobias uit een voorzet van Jaap nadat hij de keeper gepasseerd had, helaas werd dit doelpunt afgekeurd om dat de scheids vond dat het buitenspel was wat helemaal niet zo was, jammer maar er viel niks aan te doen. Het laatste kwartier bestond haast alleen maar uit vrije trappen voor Ado'20 rond onze 16-meter. Michael die twee goede vrije trappen stopte maar de derde niet kon hebben een mooie geplaatste vrije trap in de rechter kruising. Het stond 1-2 voor Alliance. En dat was tevens ook de eindstand, we hadden gewonnen en deze overwinning was nog lekkerder dan alle andere vanwege de omstandigheden.

Volgende week komt de koploper op bezoek de Kennemers, ik wil graag vragen of de mensen die Zaterdag niks te doen hebben. Om 11:45 op Alliance om ons te komen aanmoedigen want dat kunnen we zeker gebruiken, en ik beloof u dat het een spannende wedstrijd zal worden.