Alliance ’22 Zo1 Geel Wit Zo 1

zondag 1 maart 2009

In het verre verleden stond deze Derby Van Haarlem ZuidWest doorgaans bol van de spanning en ging niet zelden gepaard met goed en spannend voetbal. Die tijd ligt echter ver achter ons…
De laatste jaren trekt Alliance steevast aan het langste eind en dat was deze keer niet anders. Met gevarieerd voetbal werd onze tegenstander van het kastje naar de muur gespeeld en de 4-0 ruststand - doelpunten van Remco van Zijl (2x), Tim Koppen en Thijs Suttorp - was dan ook nauwelijks geflatteerd te noemen.

Waar de Alliance-supporters verwachtten en hoopten dat na de thee de doelpuntenmachine opnieuw op stoom zou komen, bleek het tegendeel helaas waar.
Of het nu kwam doordat een 4-0 stand nu eenmaal weinig inspireert of omdat de trainer in de rust de “nul achter “ heilig had verklaard? Feit is dat de tweede helft gemakkelijk schriftelijk had kunnen worden afgehandeld. Dat was jammer, zowel voor de toeschouwers als voor het doelsaldo.
Toch nog twee lichtpuntjes: 1. de zes punten die we in een ruime week bij elkaar sprokkelden en 2. de verademing van een voor de uitzondering prima fluitende scheidsrechter.

Volgende week strijkt het Alliance-circus neer in Zwanenburg alwaar wij de plaatselijke v.v. gaan bestrijden. Kom dan ook massaal op 8 maart a.s. ons vlaggenschip aanmoedigen; aanvang 14.00 uur!