Alliance ’22 Zo1 SVIJ Zo 1

zondag 22 februari 2009

Ons vlaggenschip heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door in deze wedstrijd de drie punten een keer in eigen zak te houden.

Alliance ging fris en fruitig uit de startblokken en binnen een half uur stond door doelpunten van Remco van zijl en Daan van der Fange (2) de ongekende stand van 3-0 op het scorebord. Menig Alliance-fan zal zich wel een paar keer in de arm geknepen hebben…

Helaas lukte het niet om de 3-0 mee de kleedkamer in te nemen, want op slag van rust kon een aanvaller van SVIJ wel heel gemakkelijk de 3-1 inkoppen. Een spijtige zaak: de opponent kon uit deze stand immers weer moed putten.

Trainer Faber anticipeerde op deze tegenvaller door zijn formatie grondig te herschikken.

Een aanzienlijk moeizamer tweede helft volgde voor de groenzwarte leeuwen. Het spelpeil daalde en Alliance was geen schim van de ploeg die vóór de thee de wedstrijd dicteerde. Helaas paste ook de leidsman zich moeiteloos aan. Zijn warrige en inconsistente manier van fluiten had veel onderlinge irritatie in het veld tot gevolg.

Een kwartier voor tijd kwam SVIJ via een zondagsschot op 3-2 zodat het in de slotfase nog even billenknijpen werd. Meer averij werd gelukkig niet opgelopen en er kan - zeker gezien het spel in de eerste helft - gesproken worden van een terechte overwinning.

Onze doelstelling - handhaving in de vierde klasse - lijkt door deze zege een stuk dichterbij gekomen

Volgende week spelen we thuis tegen buurman Geel Wit. Bij deze derby hebben we uiteraard weer alle support nodig die we kunnen krijgen… Kom dan ook allen a.s. zondag naar het Alliance-terrein; aanvang 14.30 uur!