JO13-3 wint van IJmuiden

In de vroege ochtend van zaterdag 2 maart stond er voor de JO13-3 de thuiswedstrijd tegen IJmuiden JO13-3 op het programma. Het was goed voetbalweer, zonnetje, frisjes en windstil. Het betrof pas ons 3e wedstrijd in de 3e fase. Na 2 weken vakantie hebben we afgelopen vrijdag de draad weer opgepakt met trainen gevolgd door een wedstrijd op de zaterdag. We konden op volle oorlogs sterkte aantreden, 17 spelers hadden we tot onze beschikking.

We begonnen goed aan de wedstrijd tegen IJmuiden, ook een club waar je niet zo vaak tegen speelt. We begonnen met een overwicht op het veld, het was wachten wie en wanneer de openingstreffer opo het scorebord komt te staan. Jawel na 3 minuten was het raak door goed doorzetten van Mels werd het 1-0. Niet veel later werd het door Gijs 2-0. Het wachten was op meer doelpunten en misschien wel een monsterscore. Maar bij de 2-0 bleef het een tijdje, IJmuiden werd sterker en zie uit het niets scoorde ze de aansluitingstreffer 2-1. Maar de JO13-3 strekte de rug en we kwamen goed terug, want nog voor het rustsignaal was er een mooie aanval, die begon met een corner en prima tikkie-takka in het strafschopgebied was het Nacif, die zijn eerste doelpunt maakte en er erg blij mee was, zeker als verdediger, 3-1. Zoals we niet aan het begin van de wedstrijd dachten werd het toch een spannende pot. In de 2e helft werd het zelf 3-2, ook weer door een afstandschot. Zoals gezegd het bleef spannend, maar halverwege de 2e helft verdubbelde we weer de voorsprong door Benjamin 4-2, we dachten nu is het klaar, maar IJmuiden begon aan een slot offensief dat resulteerde in de 4-3. Het werden nog spannende laatste minuten, maar we hielden stand tot de laatste seconde. Een mooie overwinning in deze 3e fase. Prima gespeeld boys!!!!

Zaterdag wacht ons een uitwedstrijd bij Velsen. KOM ALLEN KIJKEN, 11 uur is de aftrap.....