MO20-1 (Dames 2) herfstkampioen!

Met 1 verloren pot en 6 overwinningen op zak, mochten we afgelopen zondag in het altijd mooie Obdam op bezoek bij Victoria O om het herfstkampioenschap binnen te halen.

Enigszins bevreesd voor enige enkelschoppers bij onze tegenstander en zonder onze topkeepster Mara, besloten we toch om aanvallend de wedstrijd te beginnen en gelijk druk te zetten. Hoewel de tactiek tijdens de eerste rommelige fase niet helemaal een groot succes was, scoorde Jolijn vanuit een hoekschop. Dit bracht zeker enige rust en een paar goede reddingen van Valentina zorgden ervoor dat we met 0-1 de rust ingingen.

De tweede helft was een heel ander verhaal en werd Victoria O totaal overklast. Naast een zeer overheersende, maar vriendelijke scheidsrechter (hield niet van sieraden en deed telkens een ooievaar of zoiets na bij diverse ingooipogingen), was het 1-richtingsverkeer richting het doel van de thuisclub. Lotte bekeek de vele doelpogingen rustig vanuit ons doel en genoot van het zonnetje.

Dat het maar 0-4 werd was eigenlijk wel bijzonder, maar de wonderschone doelpunten van Puck, Amber en Lana maakten dit helemaal goed.

Na het eindsignaal en eindpirouette van de scheids (hij vond ons team zo leuk en bood zich aan om onze vaste scheids te worden…..het moet toch niet gekker worden 😊), werden ons dames onder luid gejuich van de meegereisde toeschouwers toegezongen en meegetrokken in een ware triomftocht naar een geschikte fotolocatie om dit moment te vereeuwigen!