Scheidsrechters mini toernooi

Zondag 11 juni werd er een toernooi gehouden bij de mini`s met ook externe clubs. Ik merk ook dat het moeilijk is om scheidsrechters te krijgen, ook met ons KiKa Alliance Jeugdtoernooi was dit moeilijk na vele mails richting teamleiders/coaches/trainers gestuurd te hebben.

Ook als verantwoordelijke van een team is het stimuleren om jongens/meiden te laten fluiten een goede zaak. Mika en ik als coaches/trainers van de JO12-4 hebben onze jongens gevraagd om te fluiten tijdens het minitoernooi.We kregen hier 5 positieve reacties op van jongens die willen fluiten met als aantekening dat wij ze gingen begeleiden.

.IMG 20230611 WA0000

De jongens hadden een eigen app gekregen waar ze de standen gingen doorgeven. Deze jongens zijn 11/12 jaar. Dus met de fluit en de mobile telefoon (om de stand bij te houden) gingen ze van start. Ze floten gemiddeld 5 partijtjes per persoon. Na afloop vonden ze het jammer dat het afgelopen is en ik heb ze al gevraagd om paraat te houden voor ons KiKa Alliance Jeugdtoernooi 2024. Hopelijk volgen volgend seizoen nog meer teamleiders/coaches/trainers dit voorbeeld om niet alleen tijdens het Alliance toernooi te fluiten maar ook eventueel competitie wedstrijden.

 

Geschreven door Robin de Zwart